Ο σπασίκλας των Αρχαίων
Ο εντεκάχρονος Περικλής με έναν μυστηριώδη τρόπο «ερωτεύεται» τα αρχαία ελληνικά και μαγεύεται από την ελληνική αρχαιότητα. Έτσι, από ένα ήσυχο και λιγομίλητο παιδί που ήταν, σχεδόν απαρατήρητο, γίνεται ο «σπασίκλας» της τάξης. Πώς θα αντιδράσουν οι συμμαθητές του απέναντι σε αυτόν τον διαφορετικό μαθητή; Μπορούν να αποδεχτούν κάποιον τόσο αλλιώτικο; Πώς μέσα από τη διαφορετικότητά του αυτήν ο Περικλής θα γίνει τελικά ο ήρωας της τάξης; Η φανταστική ιστορία του «σπασίκλα των αρχαίων» προετοιμάζει τα παιδιά του δημοτικού για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών του γυμνασίου και τους μαθαίνει με παιγνιώδη τρόπο αρχαίες φράσεις και γνωμικά που χρησιμοποιούμε στον λόγο μας μέχρι σήμερα.
Κατηγορία: παιδικό βιβλίο
Συγγραφέας: Ελένη Ρένεση
Διάσταση: 15 x 22 εκ
Σελίδες: 56
Εξώφυλλο: Μαλακό
Ηλικία: 10+
Τιμή: 7,20€

Το πράσινο Φόρεμα
«Το πράσινο φόρεμα, μικρό μου, είναι το ρούχο της ευτυχισμένης μας ψυχής… είναι η τρέλα που έρχεται μόνο μία φορά στη ζωή μας… είναι το επίσημο ένδυμα του ασυγκράτητου, παθιασμένου, ανείπωτου έρωτα, που ωστόσο εντός σου αφουγκράζεσαι πως σηματοδοτεί κάτι πολύ παραπάνω: το ίδιο το πεπρωμένο!… Και το φοράς μόνο μία φορά!» Η γιαγιά Μάγδα οργανώνει το τέλειο σκηνικό, προκειμένου να αποτρέψει τον γάμο της εγγονής της μ’ έναν άντρα που η ίδια δεν εγκρίνει. Ξεδιπλώνει όλη την ιστορία αγάπης που κρύβεται πίσω από το πράσινο φόρεμα, με μοναδικό σκοπό να διώξει τον Λίνο από τη ζωή της Κοραλίας. Η προσπάθειά της αυτή θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Παλιές ιστορίες, σκοτεινές και απειλητικές, αναδύονται καθώς το χθες σμίγει εκρηκτικά με το σήμερα. Ο μυστηριώδης Άρης Αλαβάνος και ο γοητευτικός πιλότος Κωνσταντίνος Θαλάσσης έρχονται στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο, με μόνο τους κοινό στόχο να σώσουν τη ζωή της Κοραλίας… Για ποιον από τους τρεις θα φορέσει εκείνη το πράσινο φόρεμα;
Συγγραφέας: Μαντά, Λένα
Ημερ/νία έκδοσης: 3/05/2021
Αριθμός Σελίδων:448
Χρονολογία έκδοσης: 13/05/2021
Εκδότης: Ψυχογιός
Είδος: Ελληνική λογοτεχνία
Κοινωνικό, Αισθηματικό, Περιπέτεια
Ηλικία: 18+
Τιμή: 14,90€

Πάμε σχολείο για πρώτη φορά
Πώς θα είναι το σχολείο; Τι θα κάνουμε εκεί; Κι αν μου λείπει η μαμά; Πρέπει οπωσδήποτε να πάω;
Όλες αυτές οι ερωτήσεις και πολλές ακόμη βρίσκουν απαντήσεις σε αυτό το τρυφερό και καθησυχαστικό βιβλίο, ιδανικό για όλα τα νήπια που πηγαίνουν σχολείο για πρώτη φορά.
Ακολούθησε τον Νικόλα, τη Μάγια, τον Σπύρο, την Ακίκο, τη Μελίνα και τον Ζακίρ καθώς ετοιμάζονται για το σχολείο, όπως ακριβώς κάνεις και εσύ!
Ημ/νία έκδοσης 22 Σεπ 2022
Είδος Εκπαιδευτικό
Ηλικία 0-2,3-4,5-6
Σελίδες 32
Μεταφραστής: Πάλλη Έρρικα
Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο
Τιμή: 11,10€