Είναι τραγικό να μην υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στο κοιμητήριο για να ταφούν συμπολίτες μας, και αναγκάζονται οι συγγενείς να τους τοποθετούν σε ψυγείου. Όπου μένουν από δύο μέρες μέχρι μιας εβδομάδας, έως ότου βρεθεί τάφος να τους ενταφιάσουν.

Μία απαράδεκτη κατάσταση λες και είμαστε σε περίοδο παρακμής ή πρωτόγονη. Χωρίς σεβασμό προς τους νεκρούς .Η παράδοση έχει μεγάλο σεβασμό στους κεκοιμημένους και υπάρχει δεοντολογία και από τη Θρησκεία και από την κοινωνία που τιμάται η μνήμη τους. Αγνοούνται όλα αυτά και δέχονται οι νεκροί την προσβολή αυτή που πληγώνει τους συγγενείς και σχολιάζουν αρνητικά το Δήμο . Γι΄αυτό τίθεται ένα ερώτημα: Η προηγούμενη Δημοτική αρχή που διοίκησε το Δήμο 28 συναπτά έτη, από το 1990, εκτός μιας πενταετίας που ήταν δήμαρχος 0 κ. Ελευθέριος Ιωαννίδης, γιατί δεν κατασκευάσει δεύτερο νεκροταφείο, και έχουμε τα σημερινά αχαρακτήριστα χάλια; Ντροπή μας και ο Άγιος Γεώργιος ως Ναός του νεκροταφείου μας να τους
συγχωρήσει, αν υπάρχει συγχώρηση.

Έχω μια ιδέα και προτείνω, τα χωριά που είναι πέριξ της Κοζάνης και υπάγονται στο Δήμο Κοζάνης, να γίνει έρευνα και αν υπάρχει ελεύθερος χώρος να θάπτονται εκεί οι νεκροί έως ότου γίνει το δεύτερο νεκροταφείο.

Πιστεύω η νέα Δημοτική αρχή να ασχοληθεί με την κατασκευή νεκροταφείου και μάλιστα να είναι το πρώτο έργο της, χωρίς να χάνεται χρόνος ή έτη. Αναγράφω και τα χωριά. Άργιλος, Κλείτος Βατερό, Κοίλα, Μελίσσια, Ν. Χαραυγή, Δρέπανο, Φτελιά, Πετρανά, Κρόκος, Καρυδίτσα, Λευκόβρυση. Είναι και άλλα χωριά ποιο απομακρυσμένα.

Αναμένουμε να λυθεί η θλιβερή αυτή κατάσταση με τους νεκρούς.

«Οι Ιερείς ψάλουν Πρεσβείαις των μαρτύρων σου, Χριστέ ο Θεός ανάπαυσον τα ψυχάς των δούλων σου, αι ψυχαί αυτών εν αγαθοίς αυλισθήσονται» .

Γιάννης Κορκάς