Πάρα πολύ συχνά η παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος είναι καθοριστική για να σωθούν ζωές. Γι΄αυτό και πάντα όλοι μας χειροκροτούμε το θάρρος , τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που δείχνουν τα στελέχη της Πυροσβεστικής, που καθημερινά βρίσκονται σε επιφυλακή με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια κάθε μορφής ζωής.

Στην Πτολεμαΐδα, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετέβησαν νυχτερινή ώρα την περασμένη εβδομάδα, σε επιχείρηση για διάσωση κουταβιού.

Το κουτάβι μαζί με άλλα επίσης κουτάβια, είχαν εγκαταλειφτεί σε επικίνδυνη για τη ζωή περιοχή εκτός της πόλης. Προφανώς αυτοί που τα εγκατέλειψαν τα άφησαν εκεί για να έχουν τα δύσμοιρα κουτάβια έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Η περιοχή που αφέθηκαν τα κουτάβια έχει πολλά, ακάλυπτα και βαθιά φρεάτια. Έναν από τα κουταβάκια έπεσε σε φρεάτιο βάθους αρκετών μέτρων. Το κλάμα του κουταβιού ευτυχώς το άκουσε κάποια κυρία που φροντίζει αδέσποτα ζώα, η οποία και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας.

Τα στελέχη της Πυροσβεστικής ανταποκρίθηκαν τάχιστα. Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στην άρτια εκπαίδευση των Πυροσβεστών αλλά προπάντων και στην ανθρωπιά και στο σεβασμό προς όποια μορφή ζωής χωρίς διακρίσεις, που επέδειξαν.

Η Πυροσβεστική της Πτολεμαΐδας δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και πάντα προστρέχει για να βοηθήσει ζώα που παγιδεύονται. Ευτυχώς το κουτάβι ανασύρθηκε χωρίς οποιοδήποτε τραυματισμό!

Εύγε στο ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που παρέδωσε ένα μάθημα ζωής με αυτή την ιδιαίτερη διάσωση. Ας ελπίσουμε να παραδειγματιστούν και οι λοιπές αρμόδιες αρχές και να μην κωφεύουν και να δείξουν τον ίδιο επαγγελματισμό και την ίδια ανταπόκριση στο μέλλον, με την Πυροσβεστική.

Τα κουτάβια είναι πλέον ασφαλή. Και όσοι επεδίωξαν το θάνατο τους ας καταλάβουν ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται κάθε μορφής ζωής αποτινάσσοντας εγωπάθειες και εγωκεντρισμούς, η παραβατικότητα και οι εγκληματικές ενέργειες θα έχουν άδοξο τέλος.

Και πάλι συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας και μύριες ευχές στα στελέχη της.
Σας ευχαριστούμε θερμά.