Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως όλα ομολογούν βρισκόμαστε μπροστά στο διαφαινόμενο 3ο κύμα της πανδημίας. Όμως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, παρά τις δήθεν διαβεβαιώσεις και τον εφησυχασμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, ότι η κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας δε βελτιώθηκε. Οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι εδώ.

Τα νοσοκομεία, με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου, στερώντας σε χιλιάδες ανθρώπους της περιοχής την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Υπάρχουν σοβαρά κενά σε ειδικότητες γιατρών, όπως για παράδειγμα στην ορθοπεδική κλινική, που καθιστά τη λειτουργία της αδύνατη, και άλλα δεκάδες παραδείγματα που δείχνουν ότι η κατάσταση είναι οριακή.

Οι υγειονομικοί που δώσαμε τη μάχη για να βγει όρθιος ο λαός κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχυθούν το Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.
-Δημιουργία αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κ.Υ. για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Απεμπλοκή των νοσοκομείων.
– Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, υποδομές και σύγχρονα μέσα.
-Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται, όπως της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των συναδέλφων. Οι χθεσινοί «ήρωες» σήμερα με εισαγγελικές διώξεις!

Όλοι στη στάση εργασίας 23 Φλεβάρη, 9 π.μ.-3 μ.μ.. Όλοι στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου στις 10 π.μ.

Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης & Κ.Υ. Σιάτιστας