Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης “Μαμάτσειο”.
Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με στελέχη, γιατρούς και νοσηλευτές, να ακούσω όσα τυχόν τους απασχολούν και να υποσχεθώ πως όλες οι προτάσεις τους θα φτάσουν εκεί που πρέπει.

Το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο στην πανδημία με βασικούς πρωταγωνιστές τα στελέχη και τους εργαζομένους στις δομές της Δημόσιας Υγείας. Ειδικότερα στον Νόμο Κοζάνης που χτυπήθηκε από την πανδημία περισσότερο από άλλες περιοχές της χώρας.

Είναι γεγονός όμως πως από €3,8 δισ. το 2019, οι δαπάνες φτάνουν τα €5,2 δισ. το 2023, ενώ έχουμε και 7.000 περισσότερους εργαζόμενους. Αυξήθηκαν οι αμοιβές των γιατρών στο μετρό του δυνατού.

Οι ΜΕΘ από 550 έφτασαν στις 1300 υπάρχουν όμως πολλά ειναι αυτά που πρέπει να γίνουν.

Η στήριξη του ΕΣΥ είναι από τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Αναβαθμίζονται 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα. Και ενισχύεται το σύστημα υγείας με 10.000 πρόσθετους υγειονομικούς, πρωτίστως νοσηλευτές και γιατρούς, σε ορίζοντα τετραετίας. Η Υγεία αποτελεί και πρέπει
να είναι προτεραιότητα για όλους μας και γι αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι μας.

Ευχαριστώ Θερμά για την εμπεριστατωμένη και ειλικρινή ενημέρωση!!!

 

Επίσκεψη στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομίκη Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας. Η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία και τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συζητώντας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, κ.Σπύρο Διόγκαρη , διαπιστώθηκε πως η Κοζάνη όπως και όλη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι η πιο ασφαλή περιοχή της Ελλάδας. Αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί. Ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας.