Επέστρεψε στη «βάση» της, στο μοναστήρι του Ζιδανίου, η ιερή εικόνα της Παναγίας την Κυριακή 1 Αυγούστου, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, από τη Κοζάνη, όπου βρισκόταν για προσκύνημα στους ναούς της πόλης από την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής 7 Μαΐου 2021.

Αυτή τη φορά, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, χωρίς την καθιερωμένη πομπή με μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας και στρατιωτικό όχημα, και χωρίς τις ενδιάμεσες στάσεις σε χωριά της περιοχής για προσκύνημα, η εικόνα μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου και του π. Νικολάου Βαχτσεβάνου.

Η άφιξη στο μοναστήρι της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας που χρονολογείται πριν το 1541, έγινε λίγο πριν τις 6:00 το απόγευμα, όπου τελέστηκε παρουσία λίγων πιστών Iερά Παράκληση.

ΥΓ. Ο ανακαινισμένος τάφος του μακαριστού ηγουμένου της μονής αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Μπίστη (1927-1989). Η μαρμάρινη ταφική πλάκα είναι δωρεά του Α.Τ., επιχειρηματία μαρμάρων από το Τρανόβαλτο.

Πηγή:mikrovalto.gr