Η υπαγωγή των Κοινοτήτων Κομνηνών, Μεσοβούνου, και Πύργων του Δήμου Εορδαίας σε ΔΟΥ της Φλώρινας, βάσει σχετικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2085/28-04-2022, προκαλεί την ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων των εν λόγω Κοινοτήτων. Η απόφαση συνδέεται με τον «Ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας
ορισμένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών ( Δ. Ο.Υ) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης ( Γ. Δ.Φ.Δ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βάσει της οποίας οι Κοινότητες Κομνηνών, Μεσοβούνου, και Πύργων του Δήμου Εορδαίας θα υπάγονται σε Δ Ο Υ της Φλώρινας.

Η μεταγραφή των φορολογουμένων σύμφωνα με την απόφαση θα γίνει από τις 16- 19 Σεπτεμβρίου. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε, κατόπιν επικοινωνίας του με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ), Γεώργιο Πιτσιλή «να αρθεί η αδικία σε βάρος των Τοπικών Κοινοτήτων, Κομνηνών Μεσοβούνου και Πύργων και να παραμείνουν στη Δ Ο Υ Πτολεμαΐδας». Το ίδιο θέμα με την μορφή ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών έθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα ενώ οι Πρόεδροι των παραπάνω Κοινοτήτων, οι οποίοι και συζήτησαν από κοινού το θέμα αυτό, ανέφεραν, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσουν επαφή με τον κ. Παπαδόπουλο, ζητώντας συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Πηγή:ertnews.gr