Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 1748ου πανηγυρικού εορτασμού, του γενέθλιου Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη, στον Άγιο Ιωάννη Βαζελώνα, σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου. Εχθές έγινε ο πρώτος συνεορτασμός των τριών ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, στην υπό ανιστόρηση ιερά μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, στο όρος Βέρμιο. Ενώ σήμερα έγινε ο εορτασμός του Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου, και η λιτάνευση των λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και των Ιερών Εικόνων.
Ακολούθησαν χορευτικές εκδηλώσεις με την παρουσίαση ποντιακών χορών από ποντιακούς συλλόγους και στις 7 το βράδυ θα γίνει Παράκληση Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη.
Η Μονή του Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος είναι η αρχαιότερη πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή τον Πόντο, κτίστηκε κατά την παράδοση το 270 μ. Χ. και από το 1970, έγινε η συντήρηση της, από το σωματείο Άγιος Ιωάννης Βαζελώνας, στο όρος Βέρμιο στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, με τη συμπαράσταση πιστών από την περιοχή και όλη τη Μακεδονία.
Φωτό-βίντεο Κωνσταντίνος Περτσινίδης

























