Την έκδοση της πρότασης ψηφίσματος του Γιώργου Δακή, κατά της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους Βουλευτές και κυρίως από τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

Κατά την ψηφοφορία, η οποία μετά από αίτημα του κ. Δακή έγινε ονομαστικά, προέκυψαν 16 ναι, 5 όχι και 4 λευκά. Σημειώθηκαν πολλές απουσίες, ενώ ορισμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης του Θόδωρου Καρυπίδη αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και επανήλθαν μετά. Το γεγονός αυτό υπήρξε η αφορμή για την πρόκληση έντονων αντιδράσεων από τη μεριά της αντιπολίτευσης, με το κ. Δακή να κάνει λόγο για “τερτίπια”.

“Μιλώ στον κ. Καρυπίδη φιλικά και πατριωτικά γιατί πιστεύω ότι και ο ίδιος είναι πατριώτης και δεν πρέπει με μία τέτοια στάση να νομιμοποιήσει τα καραγκιοζιλίκια και την έλλειψη πολιτικού θάρρους συνεργατών του. Ζήτησα ονομαστική ψηφοφορία γι’ αυτό το λόγο. Γιατί από την εμπειρία που έχουν λειτουργήσει μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου πίστευα ότι θα παίξουν τέτοια τερτίπια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Διαβάστε το ψήφισμα του κ. Δακή που εγκρίθηκε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη κι εθνικά επιζήμια. Απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν, ειδικότερα οι βουλευτές της Δ. Μακεδονίας. Το λόγο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα πρέπει να έχει ο Ελληνικός λαός. Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας μας είναι αδιαπραγμάτευτη και στο μέλλον.»

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Καρυπίδου Μαρία – Λευκό
Τσότσος Παύλος – Όχι
Καρακασίδης Δημήτριος – Ναι
Κεχαγιάς Φώτιος – Ναι
Γιαννακίδης Σταύρος – Αποχώρησε
Ιωαννίδης Κυριάκος – Ναι
Καλαϊτζόπουλος Ματθαίος – Αποχώρησε
Στεργιούλης Παναγιώτης – Αποχώρησε
Κάτανας Ηλίας – Λευκό
Κωτσίδης Γεώργιος – Λευκό
Χριστοφορίδης Γεώργιος – Αποχώρησε
Ζυμπίδης Θεοφύλακτος – Ναι
Γέρου Κωνσταντίνος – Λευκό
Καναβός Κωνσταντίνος – Ναι
Δασκαλόπουλος Αντώνιος – Όχι
Αντωνιάδης Γεώργιος – Όχι
Κούσκουρα Αμαλία – Αποχώρησε
Θεοδώρου Θεόδωρος – Απών
Κώττας Παναγιώτης – Όχι
Βάσσος Πασχάλης – Αποχώρησε
Αλεξανδρής Ρούσσης – Όχι
Μαρκόπουλος Δημήτριος – Αποχώρησε
Δακής Γεώργιος – Ναι
Σόκουτης Ιωάννης – Ναι
Σαββόπουλος Δημήτριος – Ναι
Βόσδου Σωτήριος – Απών
Γιάτσιος Ιωάννης – Ναι
Μαργαρίτης Γεώργιος – Ναι
Κιοσές Ιωάννης – Αποχώρησε
Ζήδρου-Γρηγοριάδου Αλίκη – Ναι
Κοσμίδης Δημήτριος – Ναι
Σαπαλίδης Σάββας – Απών
Χατσίδης Νικόλαος – Αποχώρησε
Ζεμπιλιάδου Γεωργία – Ναι
Κανδύλη-Μυκωνιάτη Αγνή – Ναι
Βήττας Ιωάννης – Απών
Κουρκούτας Νικόλαος – Αποχώρησε
Παναγιωτίδου Ελισσάβετ – Ναι
Καμπουρίδης Σταύρος – Αποχώρησε
Γιαννόπουλος Γρηγόριος – Ναι