ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ “ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΝΕΟΓΝΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ”

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Πρώιμη παρέμβαση σε νεογνά, βρέφη, νήπια και παιδιά” η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά,
Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, ώρες 9:30-16:00

Προ απαιτούμενη εγγραφή Webinar στο παρακάτω Link:

https://uowm-gr.zoom.us/webinar/register/WN_X_USwI5YTUycJQChayQzfA

Webinar ID: 977 6348 3078

 

Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας του τμήματος Μαιευτικής, της Σχολής Επισήμων Υγείας, σε συνεργασία με τη Γ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Η αγάπη μας για το παιδί μας οδήγησε στην οργάνωση της παραπάνω ημερίδας της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι η διεπιστημονική συνεργασία.

Βασική επιδίωξη της συγκεκριμένης ημερίδας είναι να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για εξειδικευμένη γνώση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα στην πρώιμη παρέμβαση σε νεογνά, βρέφη, νήπια και παιδιά. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία. Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών μας, με τους αυριανούς ενήλικες.

Η επιλογή των θεμάτων καλύπτει ένα φάσμα της έγκαιρης Παρέμβασης σε νεογνά, βρέφη, νήπια, παιδιά και αποσκοπεί στην πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση του παιδιατρικού πληθυσμού. Συνεπώς θα μοιραστούμε τα νεότερα επιστημονικά – ερευνητικά δεδομένα, εστιάζοντας στους παράγοντες οι οποίοι συντελούν και ταυτόχρονα εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών, προβάλλοντας το σύνθετο έργο των γιατρών, μαιών, νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, στη φροντίδα των παιδιών από τη γέννησή τους, στα πρώτα χρόνια ζωής.

Στόχος της ημερίδας αυτής είναι η ανταλλαγή απόψεων και νεότερων δεδομένων για τη σημαντικότητα της έγκαιρης παρέμβασης σε νεογνά , βρέφη, νήπια και παιδιά. Κάλλιο το προλαμβάνει ή το θεραπεύειν.

Αυτή η επικαιροποιημένη στοχευμένη γνώση θα αποτελέσει εφόδιο των θεραπευτών υγείας για τη δημιουργία επιτυχημένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων πάντα στην υπηρεσία του παιδιού. Το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ομιλητών προδιαγράφουν την επιτυχία της ημερίδας.

Ελπίζουμε η θεματολογία και η δομή του επιστημονικού προγράμματος, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη σας και τελειώνοντας η ημερίδα, όλοι να πείτε πραγματικά άξιζε.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για εμάς

Σας περιμένουμε όλους

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Χριστάρα Αλεξάνδρα

Αφυπ.Καθηγήτρια ΔΙΠΑΕ

Ιδρύτρια – Καθηγήτρια του Μ.Π.Σ

Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία

 

Τζητηρίδου Μαρία

Επίκουρη Καθηγήτρια

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ