Η εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδερού σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη συζητήθηκε έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων της Τρίτης, αλλά τελικά ψηφίστηκε η εφαρμογή της με προτεραιότητα ξύλευσης στα 4.000 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο.
Όπως αναφέρθηκε το δάσος του Λιβαδερού δεν είναι δημοτικό, είναι ιδιωτικό και το αγόρασαν το 1903. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα όμως ποιες εκτάσεις ανήκουν σε ποιους. Ο κ. Κώστας Παπαχαρισίου επέρριψε ευθύνες στο δασαρχείο που δε ρώτησε αν συμφωνούν οι συνιδιοκτήτες. «Παράνομο είναι το δασαρχείο και η Διεύθυνση Δασών. Να προσέξουμε μήπως καταπατήσουμε υπηρεσίες. Ο δικαστικός αγώνας για το Λιβαδερό είναι μονόδρομος» πρόσθεσε.

Τα 18.000 στρέμματα είναι ιδιόκτητα από τα 22.000 στρέμματα της διαχειριστικής μελέτης. Μόνο τα 4.000 στρέμματα παραχωρήθηκαν στο Δήμο. Πρέπει να διορθωθεί το κτηματολόγιο σύμφωνα με τις θέσεις των μελών του τοπικού συμβουλίου και να πάει στα 4.000 στρέμματα η μελέτη μετά από εκτάσεις που δώρισαν οι παππούδες τους στην κοινότητα. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή προτάθηκε να γίνει η διαχειριστική μελέτη στα 4.000 στρέμματα, τα οποία δεν είναι επίσης αποσαφηνισμένα. Οι κάτοικοι όπως αναφέρθηκε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Οι ενστάσεις κατέπεσαν απάντησε ο δήμαρχος εξηγώντας ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του δήμου. Όποιος έχει έννομο συμφέρον ας διεκδικήσει τα δίκαιά του τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Όχι ψήφισε το Δ.Σ. Σερβίων στην εφαρμογή της διαχειριστικής μελέτης για κοπή ξύλων στο ΛΙβαδερό