Στις 15 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ Κοζάνης έστειλε στον ΟΑΠΝ αίτημα για αλλαγή κατηγοριοποίησης του ΔΑΚ Κοζάνης από Β2 σε Γ1 προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή των αγώνων της ομάδας στην Super League 2.

Με απόφαση του 2017(602) για την κατηγοριοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κοζάνης το ΔΑΚ είχε άδεια για αγώνες Β2 κατηγορίας, δεν είχε δηλαδή επαγγελματική άδεια .

Ο Νόμος 4449-2017 αναφέρει ότι «για τις ομάδες Γ1, Γ2 και ΣΤ: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας ελέγχει την εγκατάσταση και ο αρμόδιος Περιφερειάρχης χορηγεί την άδεια λειτουργίας, εφόσον είναι θετική η εισήγηση της επιτροπής. Η άδεια ισχύει για δύο (2) έτη, εφόσον πριν τη λήξη του πρώτου έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση».

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΟΑΠΝ εισηγείται την ένταξη του ΔΑΚ στην κατηγορία Γ1 και τη Δευτέρα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης εγκρίθηκε η τροποποίηση της άνω απόφαση του 2017 μόνο ως προς την κατηγοριοποίηση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δ.Α.Κ. Κοζάνης (Α/Α 80) και συγκεκριμένα την ένταξη του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Δ.Α.Κ. Κοζάνης στην κατηγορία Γ1 (υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές όπου διεξάγονται διεθνείς αγώνες ή αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών).

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Σ. και το αίτημα της ΠΑΕ

Οι ευθύνες του Δήμου Κοζάνης για το ΔΑΚ, η σιωπή της ομάδας και ο Χατζηπετρής

Έστω και αργά το κατάλαβαν -Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για αλλαγή κατηγοριοποίησης του γηπέδου