Με ενημέρωση, αθλητισμό και ψυχαγωγία, ξεκινά την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 του Δήμου Γρεβενών, έχοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και παρεμβάσεων, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, με γνώμονα τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, το Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών θα διανείμει από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς και πεζούς, εγκαινιάζοντας την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Εν συνεχεία, τη σκυτάλη παίρνουν αθλητικές δραστηριότητες με επίκεντρο το τένις, όπου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η δράση «Μάθεtennis» από τον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης Γρεβενών, με στόχο μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν από κοντά το δημοφιλές αυτό άθλημα.

Μάλιστα, στο γήπεδο του τένις θα λάβει χώρα και η κλήρωση του πρώτου ποδηλάτου τύπου mountain με το κράνος του, μία ευγενική χορηγία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η πρώτη ημέρα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο πάρτυ νεολαίας με τον DJ CAYETANO που θα λάβει χώρα στον Παλιό Μύλο Γιαννακόπουλου στην περιοχή Επτά Λάκκοι με ώρα έναρξης στις 7 και μισή το απόγευμα.