«Δεν γουστάρω κάθε βδομάδα να βλέπω γνωστούς στο χαρτί, στην κολώνα ρε παιδί μου» – Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου

Επειδή κάποιοι λένε, ρατσισμός έναντι των ανεμβολίαστων και άλλα.

Δεν με ενδιαφέρει πόσο θα με αντιπαθήσει κάποιος που δεν κάνει εμβόλιο ή κάποιος που είναι αντί-εμβολιαστής.

Ξέρω, όπως και άλλοι ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα οποίος δεν κάνει το εμβόλιο έχει 120% παραπάνω πιθανότητες να πεθάνει από κάποιον που το έκανε.

Κοινώς, δεν γουστάρω κάθε βδομάδα να βλέπω γνωστούς στο χαρτί, στην κολώνα ρε παιδί μου.

Οι περιπτεράδες μας, οι θειές απ’ τα χωριά, οι παλιοί μας καθηγητές, που μας μάλωναν στα διαλείμματα επειδή κάπνιζαμε έχουν την θέση τους και τους θελουμε ανέγγιχτους. Να υπάρχουν πως το λένε. Είναι απάνθρωπο να μην τους πονάμε.

Επιπρόσθετα αυτός ο “δικαιωματισμός” που επικαλούνται ορισμένοι, δεν νοείται όταν είμαστε σε μια κατάσταση και πρέπει να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία που είναι πρωταρχικό – αναφαίρετο αγαθό για άπαντες.

Είναι γεγονός, ότι ενώ εμείς βλέπουμε τι συμβαίνει, στα νοσοκομεία, σε οικογένειες γνωστών μας που φεύγουν απ τον ιό, κάποιοι δεν μπορούν η δεν θέλουν να δουν. Ας τους το δείξουμε. Για το καλό τους, για το καλό μας.

Οι μεταλλάξεις είναι ακόμα μπροστά μας, ήδη στέρησαν άτομα 20-30 ετών και μια 14χρονη (πιθανώς) από εμάς.

Το σωτήριο τσίμπημα, που έχω κάνει τρεις φορές και έχει σώσει εμένα και πολλούς γύρω μου από εστίες λοίμωξης που βρεθήκαμε αλλά και η μασκούλα και το αντισηπτικό είναι εδώ.

Φανταστείτε δηλαδή, αν δεν είχαμε τέτοια επιστημονική εξέλιξη σε σύγκριση με 100 χρόνια πριν, θα είχαμε φτάσει σε επίπεδα ίδια και χειρότερα της Ισπανικής γρίπης.

Αντιστέκομαι στον ιό, κρατάω την κοινωνία και την οικονομία ζωντανή, εξασφαλιζω το μέλλον όλων μας.

* Φοιτητής – συγγραφέας

Πηγή: alfavita.gr