Γιώργος Αδαμίδης: “Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Ο όρος μεταπολιτική στη σύγχρονη Κεντροαριστερά θα αποτελέσει την εβδομάδα που ξεκίνησε και μέχρι την επόμενη Κυριακή την πολιτική και ιδεολογική διελκυστίνδα μεταξύ των τάσεων που αναδείχθηκαν κυρίαρχες στη χθεσινή εκλογική μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μετά την εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών και το επιβλητικό προβάδισμα που απέκτησε ο Στέφανος ο Κασσελάκης ο χώρος της προοδευτικής παράταξης βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Ή θα πορευτεί στο μέλλον με όρους και πρακτικές του περασμένου αιώνα ή θα εκσυγχρονισθεί για να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τη συντήρηση και τον φιλελευθερισμό.
Το γεγονός ότι οι πολίτες που προσήλθαν στις χθεσινές κάλπες έφεραν μια ανάσα πριν την εκλογή του στη θέση του Προέδρου τον Στέφανο δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι διακρίνουν με σαφήνεια και καθαρότητα ποιος πρέπει να είναι ο στόχος της παράταξης. Τα δεκάδες χιλιάδες νέα μέλη που έσπευσαν να στηρίξουν όλα αυτά που πρεσβεύει ένας πολιτικός του σήμερα, τελείως άγνωστος μέχρι πριν από ένα μήνα στο πανελλήνιο δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβητήσεων για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Η χαρισματική παρουσία του και ο σύγχρονος αριστερός πολιτικός και ιδεολογικός του λόγος έχουν ήδη καθορίσει τις εξελίξεις.
Η επόμενη Κυριακή θα είναι μια Κυριακή γιορτής για τον χώρο της Κεντροαριστεράς και γι’ αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη χάραξη νέας πορείας στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. Κυρίως τα παλιά μέλη που δεν προσήλθαν για πολλούς λόγους στις χθεσινές εκλογές πρέπει να πείσουν τους εαυτούς τους ότι η συμμετοχή τους θα κρίνει πότε και πως ο λαός μας θα απαλλαγεί από τα δεινά που έχει συσσωρεύσει η συντηρητική παράταξη”.