Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η Ευρώπη παλεύει να γίνει κλιματικά ουδέτερη ως το 2050 πρωτοστατώντας διεθνώς στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Η υπερθέρμανση, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η ρύπανση είναι αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας και της μη βιώσιμης χρήσης των πόρων που αλόγιστα εξαντλούμε στερώντας τους από τις επόμενες γενιές.

Η ημέρα αυτή βρίσκει σήμερα την πατρίδα μας ενεργειακά φτωχότερη και εξαρτημένη από ένα εισαγόμενο ενεργειακό καύσιμο που έχει εκτινάξει στα ύψη τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Την ώρα που οι επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν ότι τα δύο τρίτα των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οφείλονται στα νοικοκυριά η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της αποφάσεις δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην ελληνική κοινωνία.

Είναι βέβαιο πως η οικονομική ένδεια και η κοινωνική εξαθλίωση θα επιτείνουν ακόμη περισσότερο τις αδόκιμες μεθόδους εξασφάλισης ενεργειακής αυτάρκειας από τους πολίτες. Η αντικατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά απεναντίας επισωρεύει και άλλα δεινά μεταξύ των οποίων και περιβαλλοντικά.

Η επίκληση περιβαλλοντικών ευαισθησιών από τους νεοφιλελεύθερους χλευαστές της κοινής γνώμης αποτελεί την μεγαλύτερη επικοινωνιακή απάτη που έχει γίνει σε σχέση με το οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει στη χώρα. Κατάφεραν με μαεστρία να μεταφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά από τις τσέπες του ελληνικού λαού στις τσέπες μιας χούφτας πολιτικών τους φίλων και υποστηρικτών.

Σε βάρος της οικονομικής κατάστασης κάθε ελληνικής οικογένειας.

Σε βάρος των εθνικών γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών μας συμφερόντων.

Γιατί μας θέλουν φτωχούς και φοβισμένους.
Γιατί πρέπει να τους έχουμε ανάγκη και να μην αντιστεκόμαστε.
Γιατί αυτοί ήταν και έτσι παραμένουν.