Σε περιδίνηση το κόμμα της αριστεράς

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Λίγες μόνο μέρες μετά τα ομολογουμένως πετυχημένα (τόσο σε συμμετοχή όσο και στην παραγωγή πολιτικών θέσεων), Αναπτυξιακά Συνέδρια που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία και 3 ημέρες πριν το τέταρτο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το κόμμα της ελληνικής αριστεράς επιστρέφει σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία εσωστρέφειας.

Την ώρα που οι αγρότες με εκατοντάδες τρακτέρ καταφθάνουν στο σύνταγμα και πραγματοποιούν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο όλων των εποχών λόγω της εξαπάτησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ομολογουμένως δίκαια αιτήματά τους,

Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα αγωνίζονται κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας,

Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει το σύνολο των νοικοκυριών και η φτώχεια κατατάσσει την χώρα μας στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

17 από τα 24 μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αμφισβητούν ευθεία τον πρόσφατα δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος σύντροφο Στέφανο Κασσελάκη γιατί τόλμησε να θέσει στα απλά μέλη του κόμματος 6 ερωτήματα.

Θίχτηκαν λέει γιατί λειτουργεί ως CEO μιας επιχείρησης και όχι σαν πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος που σέβεται τα όργανα. (Εδώ γελάνε).

Η αλήθεια είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία της εναπομείνασας πολιτικής γραμματείας (θυμίζω ότι στο συνέδριο του 22 εγκρίναμε την πρόταση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα 41 μελών της ΠΓ) υποστήριξαν την υποψηφιότητα της Αχτσιόγλου για τις προεδρικές εκλογές, αλλά σεβόμενοι την δημοκρατική διαδικασία της εκλογής προέδρου δεν τους ακολούθησαν στην δημιουργία της νέας αριστεράς.

Της νέας αριστεράς που τώρα φλερτάρει με τα «σκουπίδια» του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κατά τον κύριο Τζανακόπουλο.

Είναι αυτά τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τα οποία εξέλαβαν την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ως την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, θεωρώντας πώς μοναδικός υπεύθυνος για την ήττα, για τη συντριπτική διπλή ήττα των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου, ήταν μόνο ο Αλέξης ο Τσίπρας αφού δεν είχαν την ευθιξία να αναλάβουν κάποια ευθύνη.

Είναι αυτά τα στελέχη που προτείνουν που δηλώνουν πρωτίστως στα ΜΜΕ και όχι στα όργανα του κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ πρέπει φύγει από την ευρωομάδα της αριστεράς και να εγγραφεί στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών και τους ενόχλησε το ερωτηματολόγιο του προέδρου στην ιστοσελίδα του isyriza.

Είναι αυτά τα στελέχη που στη συνεδρίαση της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 16/07 /2023 μετά την παραίτηση του Αλέξη απέρριψαν την πρότασή μας η οποία έλεγε:

Πραγματοποίηση πρώτα έκτακτου συνεδρίου προκειμένου να συζητηθούν τα αίτια και όλα αυτά που οδήγησαν στην συντριπτική διπλή ήττα των βουλευτικών εκλογών και μετά εκλογή προέδρου.

Αντ αυτού πρότειναν άμεση εκλογή προέδρου γιατί θεωρούσαν ότι ήρθε η ώρα της Έφης.

Είναι αυτά τα στελέχη που στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής μιλάνε ακατάπαυστα χωρίς στην ουσία να λένε τίποτα και αν κάποιο απλό μέλος τολμήσει να πάρει το λόγο ο χρόνος του τελειώνει πριν ακόμη ανέβει καλά καλά στο βήμα.

Είναι αυτά τα στελέχη της κομματικής ελίτ που αδιαφορούν για την ελάχιστη έως μηδενική συμμετοχή των απλών μελών στις διαδικασίες του προσυνεδριακού διαλόγου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οργάνωση της Κοζάνης που ομολογουμένως είναι από τις μαζικότερες στη χώρα στην τελευταία νομαρχιακή συνέλευση από τα 3000 και πλέον ενεργά μέλη που πήραν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες για ανάδειξη προέδρου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τώρα του συμμετείχαν περίπου 50 σύντροφοι και συντρόφισσες.

Είναι αυτά τα στελέχη που συμμετέχουν ταυτόχρονα στην πολιτική γραμματεία, στους τομεάρχες του κόμματος, στους συντονιστές των επιτροπών, στην κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, στα τηλεοπτικά πάνελ που προφανώς ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ήταν πάντα ένα κόμμα μιας νομενκλατούρας, συσχετισμών χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν του ποτέ τη βάση. Το είδαμε αυτό, κατά την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών δημάρχων, περιφερειαρχών σε όλη τη χώρα, με τραγικά αποτελέσματα για το κόμμα της προς το παρόν αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και οι καλύτερες.
αυτά προς το παρόν τα υπόλοιπα στο 4ο Συνέδριο.

Συντρόφισσες και σύντροφοι
το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 22, 23 24 και 25 Φεβρουαρίου, ας είναι ένα συνέδριο επανεκκίνησης ανασυγκρότησης ανανέωσης και αναγέννησης. Ένα συνέδριο, εξωστρέφειας, και προοπτικής.

Ένα συνέδριο που θα βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ας γίνουμε επιτέλους ένα κόμμα των μελών και όχι μόνο των στελεχών

Καλή μας επιτυχία
Γιώργος Αδαμίδης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ