Εκδήλωση με θέμα την αποκριά και τίτλο «Κοζάνη, η βασίλισσα της Αποκριάς» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου στην Κοβεντάρειο Αίθουσα όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα για την αποκριά του 2020, ενώ προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ «Οι Φανοί, ένα έθιμο της Αποκριάς».

Τα παιχνίδια της παλιάς γειτονιάς θα είναι η θεματική των sourd games του 2020, ενώ υπάρχει η σκέψη να γίνει αναβίωσή τους με τη συμμετοχή ενηλίκων κατά τη Μικρή Αποκριά. Όσον αφορά τις παροχές στους φανούς θα αυξηθεί η ποσότητα του κρασιού κατά 1000 λίτρα και η ποιότητα του θα είναι βελτιωμένη. Η παρέλαση θα αποτελείται από λιγότερα αρμάτα με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και να είναι πιο μεγαλοπρεπή. Σχήματα από άλλες πόλεις θα παρευρεθούν και στην αποκριά του 2020, κάτι για οποίο έχουν φροντίσει οι σύλλογοι με κάλεσμα. Ακόμα, όπως ανέφερε, ο κ. Γιάννης Τσιομπάνος – πρόεδρος του ΟΑΠΝ, θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και για φοιτητές προκείμενου να υπάρξει ένα σχέδιο για τους οντάδες, όπως και ότι θα τεθεί σε λειτουργία και μία σχολή τραγουδιού. Κάτι, ακόμα, που θα είναι διαφορετικό στην αποκριά του 2020 είναι πως θα ανάβει ο φανός στην κεντρική πλατεία κάθε βράδυ παράλληλα με το φανό που είναι προγραμματισμένο να ανάψει.

Κάνοντας ένα απολογισμό ο κ. Τσιομπάνος σημείωσε πως η αποκριά είναι το “μεγαλύτερο γεγονός στο Δυτική Μακεδονία με ανταποδοτικότητα”, καθώς ο δήμος σπαταλά γύρω στις 150.000 ευρώ για να λάβει έσοδα γύρω στα 2.000.000 ευρώ. Γι’ αυτο θα πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε και να ενισχύσουμε το γεγονός.

Φ.Μ.