Είμαστε κάθετα αρνητικοί με τα πλωτά

Του χρόνου το Σεπτέμβριο θα γίνει προσπάθεια να τελειώσει το έργο στο κολυμβητήριο, ανέφερε ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Flash TV και στην Κατερίνα Μαρκοπούλου παρότι ο εργολάβος έχει διορία δύο χρόνων για την περάτωσή του .Θα μπορούσε η 33άρα πισίνα στη ΖΕΠ μέσω ΣΔΙΤ να είναι 50άρα , όπως είπε για να φιλοξενεί και μεγάλα αθλητικά γεγονότα .

Σχετικά με τις ρυθμίσεις στη ΔΕΥΑΚ ο δήμαρχος εξήγησε ότι για πρώτη φορά σβήνονται οι τόκοι με αποτέλεσμα οι ταμειακές ροές να έχουν αυξηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα . 32, 5 εκ είναι τα χρέη των πολιτών ως το Σεπτέμβριο του 2023 .To μόνο που δεν πληρώνει η ΔΕΑΥΚ είναι οι ρύποι.

«Είμαστε κάθετα αρνητικοί με τα πλωτά και οι τρεις δήμοι» . Και άλλες λίμνες αξιοποιούνται στον κόσμο διαφορετικά και όχι με πλωτά , τόνισε, μιας και φωτοβολταικά έχουμε πολλά .
«Η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια, κάποιοι δεν θέλουν να το ακούσουν .Μπήκαμε κατευθείαν στα δύσκολα». Περισυλλογή, στείρωση, υιοθεσία είναι το τρίπτυχο για την αντιμετώπιση των αδέσποτων . Σε ένα χρόνο θα έχει σταθεροποιηθεί κατά την γνώμη του η κατάσταση και σε τρία χρόνια θα έχει εξαλειφθεί το θέμα των αδέσποτων . «Κάναμε σε τέσσερις μήνες στις στειρώσεις που γίνονταν σε ένα έτος, πάνω από 300 σε σκυλιά και γάτες για πρώτη φορά αυτό φαίνεται» όπως είπε ευχαριστώντας τους φιλόζωους . «Δικαίως οι άνθρωποι φώναζαν τα προηγούμενα χρόνια». Το καταφύγιο έχει φτάσει στο όριό του .

Για το θέμα του ληξιαρχείου της Αιανής ανέφερε ότι στάλθηκε το έγγραφο στο Υπουργείο για τη συγχώνευση όλων των ληξιαρχείων και του Ελλησπόντου, της Ελίμειας και του Δημητρίου Υψηλάντη. «Κανείς υπάλληλος δεν φεύγει .Ο ληξίαρχος θα μπορεί να πάει στο ΚΕΠ και να κάνει όλη τη δουλειά από κει. Πέρυσι είχε 41 πράξεις θανάτου και αυτός θα μπορούσε να πάει στο ΚΕΠ και να το βοηθήσει. Εμείς δεν είπαμε ότι θα κλείσει το ληξιαρχείο. Το έγγραφο ήταν καθαρά υπηρεσιακό και θέλαμε να δούμε τις προθέσεις του υπουργείου».

Ιωάννα Παπαδημητρίου