Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Διόγκαρης από κοινού με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης κ. Ελευθέριο Καραδίσογλου , χάρισαν δυο ποδήλατα στην Κατερίνα Μαλούτα από το 10ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης και στην Χ.Α. από το 18ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης .

Ο κ. Καραδίσογλου ανέφερε ότι «σε συνεχή αγώνα για τη μείωση των ατυχημάτων ζητήσαμε τη συμμαχία με τους μικρούς μαθητές για να ευαισθητοποιήσουμε και τους μεγάλους με μηνύματα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Τα παιδιά έστειλαν ζωγραφιές , επιλέχτηκαν δυο με μηνύματα ασφάλειας που τόνιζαν την χρήση του κράνους»

Συγκεκριμένα τα παιδιά εμπνεύστηκαν από την έλλειψη ποδηλατοδρόμων και την χρήση του κράνους και συμμετείχαν με δική τους ζωγραφιά με θέματα οδικής ασφάλειας και με τίτλο «Τα παιδιά, μας λένε την αλήθεια… ας μάθουμε από αυτά», τα οποία και θα διανεμηθούν την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, σε κεντρικά σημεία της πόλης σε οδηγούς και πεζούς, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την αποφυγή και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και την καλλιέργεια οδικής παιδείας και συμπεριφοράς από την παιδική ηλικία, με αφορμή την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου