Manolis Stergiou : Έφυγε στις 9 Μαΐου για την «ποθεινήν πατρίδα» η Κούλα (Βασιλική) Καλημέρη, σύζυγος εν ζωή του επίσης εκλιπόντος Νίκου Τριβιάη (2023), φιλόλογος αγαπημένη καθηγήτρια πολλών από μας και επί πολλά χρόνια Διευθύντρια του Λυκείου Βελβεντού.
Προσωπικά την είχα καθηγήτρια από το το 1972 και μετά, όταν πρωτοτοποθετήθηκε στο παλιό εξατάξιο Γυμνάσιο Βελβεντού, όταν ακόμα λειτουργούσε στο παλιό κτήριο στο προαύλιο της Κεντρικής Εκκλησίας μας.
Υπήρξε Φιλόλογος με βαθειά γνώση όχι μόνο της εκπαίδευσης αλλά και της παιδείας μας, εκείνα τα ακατέργαστα χρόνια λίγο πριν και μετά τη μεταπολίτευση… Ήταν από τα νέα τότε παιδιά που ξεκινούσαν την καριέρα τους φέρνοντας άλλον αέρα στην μαθητική μας καθημερινότητα, μακριά από τον δογματισμό της παλιάς φρουράς.
Ασχολήθηκε με αφοσίωση και αγάπη στην εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση πολλών γενεών μαθητών. Ήταν παιδαγωγός με ήθος, αυστηρότητα αλλά και κατανόηση, αφήνοντας πίσω της ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σκέψη και στην καρδιά όσων την γνώρισαν.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.
Καλό της ταξίδι.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Κοίμηση την Δευτέρα 12 Μαΐου και η σορός θα είναι στην εκκλησία από τις 3μμ