Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή την ημέρα ατόμων με αναπηρία και  την εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο “Βγες από το κάδρο”  αναφέρθηκε σε σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσει για την ευαισθητοποίηση  του κόσμου. “Στόχος είναι η περιφέρειά μας να αναδειχθεί ως η πιο ανθρώπινη” τόνισε αναφερόμενος στα χρήματα που εξασφαλίστηκαν για δράσεις βελτίωσης της ζωής των ατόμων με αναπηρία . Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Ευρώπη και Αναπηρία” στην Αίθουσα Τέχνης  σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ (ΠΟΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας. Την ίδια μέρα με πρωτοβουλία της Κιβωτού, του Συλλόγου Ηλιαχτίδα και της Ομάδας “Εν Δυνάμει” θα γίνει η θεατρική παράσταση Μιξ, Μαξ, Μεξ.  στην οποία ήδη εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια. Για αυτό θα γίνει και μια ακόμα παράσταση το Σάββατο την ίδια ώρα στις 20:00.

Ο κ. Παναγιώτης Κοκκινίδης από την ΕΥΔ ΠΔΜ μίλησε για όλες τις πράξεις και δράσεις για τα ΑμΕΑ του επιχειρησιακού προγράμματος. Η ιδιαιτερότητα  της παράστασης έχει να κάνει ότι συμμετέχουν όλοι οι φορείς σύμφωνα με τα λεγόμενά του .”Είναι ένα δρώμενο που κάνει η Κιβωτός με τα παιδιά  να παρουσιάζουν μεγάλη βελτίωση με την συμμετοχή τους. Κινητοποιείται κομμάτι του πολιτιστικού γίγνεσθαι για ένα πολυθέαμα”.   Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται live streaming σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Ηλιάδης από την Κιβωτό  τόνισε ότι με τη συμμετοχή εξαιρετικών συνεργατών εφαρμόστηκαν θεραπευτικοί μέθοδοι .Το Δημοτικό Ωδείο συμμετέχει με μικρή χορωδία και ορχήστρα .¨”Φτάσαμε σε ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο” πρόσθεσε ο κ. Τζούκας. Τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βοηθάνε στη συμπερίληψη. Πέφτουνε πλέον τα τείχη ανέφερε μέλος της συνομοσπονδίας Κ. Ηλίας Γιώτας .Θα υπάρχει ερμηνεία στη νοηματική και όλες οι εκδηλώσεις θα είναι σε χώρους πλήρως προσβάσιμους.

Ιωάννα Παπαδημητρίου“Βγες από το κάδρο”: Εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 2 & 3 Δεκέμβρη στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης