Έχετε ακούσει ποτέ τις λέξεις εξωστρέφεια ή Αθλητικός τουρισμός; Ακούστε λοιπόν σε αυτή την πόλη υπάρχουν κάποιες ομάδες πού αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα, οι οποίες κάθε σαββατοκύριακο μετακινούνται και μετακινούν κάποιους ανθρώπους (αθλητές, γονείς, φιλάθλους)από και προς την πόλη μας. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό θα πιούνε καφέ εδώ, θα φάνε εδώ ,θα κοιμηθούν εδώ, θα βάλουν καύσιμα εδώ, θα κάνουν φίλους εδώ και θα μεταφέρουν την κουλτούρα της πόλης μας στον τόπο τους.

Ο αθλητισμός λοιπόν πέρα από ένα υγείες πρότυπο που είναι για όλα τα παιδιά, πέρα από τα ψυχοσωματικά οφέλη που προσφέρει είναι και πολιτισμός είναι και πολλά άλλα πράγματα που τα καταλαβαίνουμε μόνο εμείς που ασχολούμαστε με αυτόν.

Οι αθλητές δεν είναι παιδιά μόνο των προπονητών η των ομάδων είναι παιδιά όλης της πόλης της χώρας και έχουν την ανάγκη τής συμπαράστασης όλων με την αναγνώριση με το χειροκρότημα και με την υλική βοήθεια όσων μπορούν(ΧΟΡΗΓΊΑ).

Εδώ θα αναφερθώ στην ομάδα μας Α.Ο. Κοζανης που πέρσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α2 με ομάδες από Κέρκυρα έως Αλεξανδρούπολη, τερματίζοντας στην 4 θέση στα μπαράζ ανόδου, τρεις θέσεις πίσω από το να αγωνίζεται φέτος στην Πρέμιερ λιγκ, με ομάδες όπως ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ και άλλες, με ότι αυτό σημαίνει για την πόλη (ΦΕΤΟΣ) λοιπόν είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε την λειτουργία της ομάδας για ένα χρόνο, γιατί όπου και αν απευθύνθηκα με τούς συνεργάτες μου βρήκα πόρτες κλειστές, στους βουλευτές της πόλης, στην τοπική αυτοδιοίκηση ,στα επιμελητήρια.

Ακόμη και η κεντρική πολιτεία προσπαθεί μέσο της Γ.Γ.Α.να βοηθήσει, αλλά έχει μπλέξει όλα τα σωματεία σε ένα γραφειοκρατικό σύστημα μεταξύ μητρώο, δικηγόρων και λογιστών, λες και δεν έχει τους μηχανισμούς να δει ποια σωματεία είναι ενεργά και ποια όχι. Ενδεικτικά εδώ να αναφέρω επιχορήγηση πέρσι 1800 ευρώ δηλ.το ταξίδι από την πόλη μας στην Αλεξανδρούπολη. Ενώ όλο το πρωτάθλημα μας στοιχίζει περί τα 15000 € χρήματα που τα μαζεύουμε με πόνο ψυχής παρακαλώντας και βάζοντας πολλές φορές και από την τσέπη μας.

Εδώ τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι κάποιοι μπορεί να μας θεωρούν ρομαντικούς η αλλιώς, δεν μας πειράζει, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το άθλημα μας, για τα παιδιά της πόλης και τελικά για την πόλη μας .Θα συνεχίσουμε όμως με τα τμήματα υποδομής και ελπίζουμε στο μέλλον εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες να επιστρέψουμε το (ΧΑΝΤΜΠΟΛ) και την (ΟΜΑΔΑ) εκεί που της αξίζει!!!