Καθορίστηκε το ύψος των τελών διοδίων που θα εισπράττεται σε σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «καθορίζεται το ύψος διοδίων τελών που θα εισπράττονται στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων του άρθρου 2 κατά το μεταβατικό διάστημα μέχρι την πλήρη θέση σε λειτουργία του συνόλου των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων που χωροθετήθηκαν επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων σε αυτήν οδικών αξόνων με την 6686/14-11-2014 απόφαση των υπουργών Οικονομικών – Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΦΕΚ Β΄ 3086/2014), ως έχει τροποποιηθεί με τις ΔΝΣγ/οικ.35897/ΦΝ 393/18.05.2017 (Β΄ 1867) και ΔΝΣβ/οικ42900/ΦΝ393/01-06-2018 (ΦΕΚ Β΄ 2090/07.06.2018) αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών – Υποδομών και Μεταφορών, περί χωροθέτησης σταθμών διοδίων και καθορισμού τελών διοδίων στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής και ισχύει, εκτός αν άλλως προβλεφθεί με νεότερη απόφαση κατά τη σταδιακή θέση σε λειτουργία νέων σταθμών διοδίων».

Το τέλος διοδίων επιβάλλεται για τα τμήματα:

-Α/Κ Καλοχωρίου – Α/Κ Ευκαρπίας, Σταθμός Διοδίων Θεσσαλονίκης.

-Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας – Α/Κ Βέροιας (Τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Πολυμύλου. Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Καλοχωρίου (Τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Μαλγάρων.

-Α/Κ Ρεντίνας – Α/Κ Στρυμόνα, Σταθμός Διοδίων Ασπροβάλτας.

-Α/Κ Ευκαρπίας – Α/Κ Ρεντίνας (Τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Ανάληψης.

-Α/Κ Λαγκαδά- Α/Κ Στρυμονικού, Σταθμός Διοδίων Στρυμονικό.

-Α/Κ Στρυμονικού – Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνας (Τροποποίηση τιμήματος), Σταθμός Διοδίων Προμαχώνας.

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Θεσσαλονίκης είναι το εξής:

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Πολυμύλου είναι το εξής:

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Μαλγάρων είναι το εξής:

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Ασπροβάλτας είναι το εξής:

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Ανάληψης είναι το εξής:

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Στρυμονικού είναι το εξής:

Το ειδικό τέλος που θα εισπράττεται στον Σταθμό Διοδίων (ΣΔ) Προμαχώνα είναι το εξής:

Πότε ξεκινά η είσπραξη

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Καλοχωρίου – Α/Κ Ευκαρπίας, Μετωπικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, ορίζεται το νωρίτερο η 18η/11/2019.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος για τα τμήματα Α/Κ Δυτ. Σιάτιστας – Α/Κ Βέροιας, Μετωπικός Σταθμός Πολυμύλου ορίζεται το νωρίτερο η 18η/11/2019.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος για το τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Καλοχωρίου, Μετωπικός Σταθμός Διοδίων Μαλγάρων, ορίζεται το νωρίτερο η 18η/11/2019.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Ρεντίνας – Α/Κ Στρυμόνα, Μετωπικός Σταθμός Ασπροβάλτας, ορίζεται η 4η/12/2019.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος για το τμήμα Α/Κ Ευκαρπίας – Α/Κ Ρεντίνας, Μετωπικός Σταθμός Ανάληψης, ορίζεται η 4η/12/2019.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των διοδίων για το τμήμα Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Στρυμονικού, Μετωπικός Σταθμός Στρυμονικού, ορίζεται η 15η/1/2020.

Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης του αναπροσαρμοσμένου τιμήματος για το τμήμα Α/Κ Στρυμονικού -Μεθοριακός Σταθμός Προμαχώνας, Μετωπικός Σταθμός Προμαχώνα, ορίζεται η 15η/1/2020.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Πηγή:https://www.metaforespress.gr/