Εγκρίθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται σε 298.816 πλέον ΦΠΑ ή 370.531,84 με Φ.Π.Α. Η διάρκειά της ανέρχεται σε ένα (1) έτος, ενώ ο καθαρός χρόνος υλοποίησης του έργου της σύμβασης ανέρχεται σε επτά (7) μήνες.

Αποφασίσθηκε η προώθηση των ενεργειών για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στις παρακάτω περιοχές:
1. Δισπηλιό 2. Αναρράχη 3. Μεράς 4. Μαυραναίοι. Σε 72.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για κάθε μια από τις άνω τέσσερις περιοχές.

Τελικά δεν είναι σε προτεραιότητα το πάρκο στη Νικόπολη , όπως είχε αναφερθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της 14ης Φεβρουαρίου . Ούτε είναι γνωστό αν τελικά θα γίνουν τέσσερα πάρκα στην Π.Ε. Κοζάνης σε Βατερό, Νικόπολη, Ασβεστόπετρα, Αναρράχη. Το σίγουρο αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Κοζάνης είναι μόνο το πάρκο στην Αναρράχη αγροδιατροφικού χαρακτήρα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 

Οκτώ επιχειρηματικά πάρκα στη Δυτική Μακεδονία για 600 επιχειρήσεις – Προτεραιότητα στην περιοχή Μεράς Αμυνταίου, Νικόπολη και Αναρράχη

 

Γρηγόρης Τσιούμαρης: Σε οχτώ σημεία, σε Βαθύλακο, Αναρράχη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικά πάρκα