Μια υπέροχη διαδρομή μαζί του με φόντο το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Βρισκόμαστε στις αρχές του Νοεμβρίου. Η ταξιδιωτική μας αποστολή έχει ως στόχο να καταγράψει την καθημερινότητα σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από το έντονο ορεινό τοπίο, τις δύσκολες αλλά ταυτόχρονα πανέμορφες διαδρομές, και φυσικά, να συναντήσουμε ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καθορίζουν την εμπειρία του επισκέπτη.

Ένας από αυτούς είναι και ο Αριστομένης Αβέλλας, τον οποίο είχα γνωρίσει αρχικά διαδικτυακά, καθώς εξοπλισμένος με φωτογραφική μηχανή, drone και κάθε λογής τεχνολογικό gadget, αποτυπώνει μέσα από τα social media την καθημερινότητά του στη Σαμαρίνα αλλά και στη γύρω περιοχή.

Με αφετηρία τη Σαμαρίνα

Τον συναντήσαμε ένα πρωινό στη Σαμαρίνα. Είχαμε φθάσει από το προηγούμενο βράδυ και μιλήσαμε στο τηλέφωνο καθώς επέστρεφε από Σιάτιστα. «Χρειάζεται κάποιες φορές να φεύγω για κάποιες δουλειές, ωστόσο η σκέψη μου είναι πάντα στο χωριό», θα μου πει στο τηλέφωνο. «Αργά το βράδυ θα είμαι στο χωριό. Θα σας δω το πρωί», όπως και έγινε. Όλη τη νύχτα έβρεχε και είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι η επόμενη ημέρα, θα μας δυσκολέψει, τουλάχιστον όσον αφορά το φωτογραφικό κομμάτι του ταξιδιού, το οποίο επιμελήθηκε ο Ηλίας Κοσίντας. Ωστόσο, το πρωί μας βρήκε με λαμπερό ήλιο, με ατμόσφαιρα πεντακάθαρη και με διάθεση να γυρίσουμε τα βουνά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες στο travel.gr.