Την Κυριακή 11 Φλεβάρη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Στολτίδη Λεωνίδα επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών σε Μυρσίνα Γρεβενών και Φιλώτα Φλώρινας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε την δυνατότητα να ακούσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον δρόμο εδώ και 29 ημέρες όπως στα Γρεβενά. Του μετέφεραν τα αιτήματα τους αλλά και τις αγωνιστικές δράσεις που έχουν αποφασίσει μέσα από τα μπλόκα τους για τις επόμενες ημέρες.

Η αντιπροσωπεία από την δική της πλευρά τόνισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών γιατί αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι η ίδια επιβίωση τους απέναντι στην πολιτική που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Ταυτόχρονα αναδείχτηκε ότι αυτός ο συντονισμένος αγώνας που δίνεται από όλα τα μπλόκα πανελλαδικά είναι που ήδη έχει φέρει αποτελέσματα ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση. Τονίζοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας καθώς κανένας αγρότης δεν πρέπει να δεχτεί την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι αντοχές της οικονομίας δεν επιτρέπουν άλλα μέτρα που θα καλύψουν τα αιτήματα τους. Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση βλέπει γεμάτα τα κρατικά ταμεία όταν πρόκειται να αγοράσει 40 F-35 άνω των 8 δις δολαρίων που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, όταν πρόκειται να δώσουν αφορολόγητο το πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Τέλος αναδείχτηκε ότι η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής σε όλη την Ευρώπη έχει κοινό στόχο , την συγκέντρωση της γης σε όσο και λιγότερα χέρια ξεκληρίζοντας σήμερα τον βιοπαλαιστή αγρότη, μια πολιτική που στήριξαν και στην Ελλάδα από κοινού ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ και ΕΛ. ΛΥΣΗ.

Το δίκιο είναι με το μέρος τους τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι συνολικά ο λαός είναι μαζί τους αφού ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι αγώνας όλων όσων ο μισθός ή η σύνταξη τελειώνει στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα γιατί και στο ράφι και στο χωράφι η ίδια αιτία εξανεμίζει το ισχνό λαϊκο εισόδημα.

12/2/2024