Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρωί ότι κατόπιν σύσκεψης για την αξιολόγηση της εισήγησης για τις δοκιμαστικές φορτίσεις υπάρχει εισήγηση η Γέφυρα να ανοίξει μόνο για οχήματα ελαφριά ως 3, 5 τόνων.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες οπότε θα επιτραπεί μόνο η κυκλοφορία ως 3,5 τόνους. Δεν μπορεί η Γέφυρα να σηκώσει βαρύτερα φορτία. Ο χρόνος που θα παραδοθεί θα εξαρτηθεί από τις ετοιμασίες για να είναι ασφαλής η Γέφυρα με στόχο να ανοίξει από τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου. Θα υπάρχει μονοδρόμηση, θα μπουν και τα φανάρια και θα υπάρχει αστυνόμευση.

Όταν προενταθούν οι τένοντες πιθανόν μέσα στον Ιούνιο θα ξανακλείσει η Γέφυρα πρόσκαιρα για λίγες ώρες επειδή θα μετακινηθούν βαριά κομμάτια. Μόνο ασθενοφόρα θα περνούν τη Γέφυρα αυτή την περίοδο.Θα αξιολογείται καθημερινά η Γέφυρα και μετά την επισκευή των τενόντων που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί θα εξαχθούν συμπεράσματα για το ανώτατο βάρος των οχημάτων . “Περιμένουμε να έρθει ο εξοπλισμός για τα φανάρια που κάποιοι βανδάλισαν. Ζητώ τη συνεργασία όλων να σεβαστούν τα επιτρεπόμενα όρια” είπε ο κ.Κασαπίδης.

Το επίσημο δελτίο της Περιφέρειας:

Ανοίγει μόνο για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων από αύριο Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την έκθεση των αρμόδιων καθηγητών, Παναγιώτη Πανέτσου και Κωνσταντίνου Κατάκαλου, τα πορίσματα της έκθεσης των δοκιμαστικών φορτίσεων που στάλθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, έδωσαν το «πράσινο φως» για την ασφαλή διέλευση των ΙΧ επιβατικών οχημάτων.

Αυτό αποφασίστηκε στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του 2ου ορόφου του κτιρίου της ΖΕΠ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας Κώστα Αναγνώστου, του Αστυνομικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Ηλία Τσιότσια, του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Ελευθέριου Καραδίσογλου και υπηρεσιακών υπαλλήλων.

Στη γέφυρα θα βρίσκεται η τροχαία που θα ελέγχει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ θα λειτουργούν και οι φωτεινοί σηματοδότες.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης μετά το πέρας της σύσκεψης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα ΜΜΕ, έκανε έκκληση προς τους διερχόμενους οδηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες της Τροχαίας κατά τη διέλευσή τους από τη γέφυρα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου