O Αριστοτέλης Πουτακίδης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος που μεταδίδεται μέσα από το West Radio για τις εγκαταστάσεις των καφάο από τη Vodafone στην πόλη της Κοζάνης και τα οδοστρώματα που πληγώνονται από τα έργα ευρυζωνικότητας. «Τα προηγούμενα δίκτυα ήταν στους 12 πόντους και η αποκατάσταση στο μικρό πλάτος της τομής δεν ήταν σωστή. Πλέον η τεχνική εταιρία τους δεσμεύει η αποκατάσταση να γίνεται στους 60πόντους» ανέφερε. « Έχουμε να κάνουμε με οπτικές ίνες , με τα καφάο, η εταιρία δίνει τις διαδρομές διέλευσης, η υπηρεσία δίνει την άδεια και παρακολουθεί το έργο» συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι η τεχνική υπηρεσία επιβλέπει το έργο.
«Δεν μπορούν να γίνουν υπόγεια , πολλές φορές εμποδίζουν και καταστηματάρχες και πεζοδρόμια. Η υπηρεσία τους παρακολουθεί και προσπαθούμε να μην εμποδίζουν και αυτούς και τη διέλευση πεζών. Πρέπει να μπουν σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μπορούν να δίνουν ταυτόχρονα σε όλους τις ταχύτητες που θέλουν .Είναι ένα έργο που υποχρεωτικά γίνεται για μεγαλύτερες ταχύτητες .Η πόλη δεν θα ξανασκαφτεί, έχουν μπει περίπου στα 17χλμ και όλα είναι 21.Τους σταματήσαμε να κάνουν αποκατάσταση του πληγωμένου δικτύου και μετά να συνεχίσουν τα υπόλοιπα πέντε» ανέφερε.
«Είναι υποχρεωμένη η Vodafone να κάνει αποκατάσταση» τόνισε χαρακτηρίζοντας το έργο αναγκαίο κακό με τα υπόλοιπα δέκα χρόνια να είναι καλυμμένη η πόλη με ταχύτητες 100 Mbps.
Ιωάννα Παπαδημητρίου
H Vodafone αλλάζει τα κουτιά-καφάο σε όλη την πόλη της Κοζάνης


















