Νίκος  Κουρτίδης: Θα φτάσουμε σε σημείο να καίμε τις βάρκες μας -Από τα 60 σκάφη έμειναν 27

Οι επαγγελματίες αλιείς  της λίμνης Πολυφύτου  παρέταξαν τα σκάφη τους μπροστά από την Αγία Βαρβάρα Σερβίων διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που βρίσκεται ο κλάδος.  Ζητούν την ένταξή τους στον ΕΛΓΑ αλλά και την υποσχόμενη αποζημίωση 480.000 ευρώ λόγω του προβλήματος της καραβίδας .Θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη Δευτέρα όπου θα συζητήσουν με τον περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη .”Δεν έχουμε ψωμί να φάμε, επενδύσαμε τόσα λεφτά. Το καλύτερο μεροκάματο είναι 20 ευρώ. Θα φτάσουμε σε σημείο να καίμε τις βάρκες μας .Από τα 60 σκάφη έμειναν 27″ ανέφερε ο Νίκος Κουρτίδης .”Ο ιός υπάρχει ακόμα στο νερό. Δεν υπάρχει καμία βελτίωση”

Οι ψαράδες έμειναν οι μισοί, ο προηγούμενος περιφερειάρχης δεν πήρε γνώμες ειδικών τόνισε ο κ. Χάρις Μπουντιός. Κακώς  κατά τη γνώμη του βγήκε η απαγόρευση  της αλιεία, έπρεπε οι άρρωστε καραβίδες να βγουν από το νερό για να εξαφανιστεί ο μύκητας , τους είπαν από το Πανεπιστήμιο.

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας του Δήμου Σερβίων μίλησε για της υποσχέσεις της πολιτείας και την απένταξη των αλιέων  από τον ΕΛΓΑ. “Θέλουμε ένα κλάδο αναβαθμισμένο  και αυτή τη στιγμή υπάρχει απαξίωση. Έχουμε αφήσει τις βάρκες στο σπίτι τους .Από τις 120 οικογένειες  έμειναν 60″Και ο δήμαρχος Στεργίου Μανώλης Βελβεντού αναφέρθηκε στην αδικία που υφίσταται ο κλάδος χωρίς να έχουν πάρει καμιά αποζημίωση .Πλέον είναι θέμα βιοπορισμού για πολλές οικογένειες.

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου