Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης η ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής διαχείρισης και παρακολούθησης αιτημάτων για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Κοζάνης με χρήση «έξυπνων» εφαρμογών», προϋπολογισμού 307.305 € μαζί με Φ.Π.Α.

Εν συντομία το έργο θα περιλαμβάνει:
-Mobile εφαρμογή για τους Δημότες και διασύνδεση με την υφιστάμενη εφαρμογή «Γραμμή του Δημότη» μέσω της οποίας θα υποβάλλει αίτηση ο δημότης για διάφορες υπηρεσίες του Δήμου. Η mobile εφαρμογή θα διασυνδεθεί πλήρως με την υφιστάμενη εφαρμογή που λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Δήμος και βρίσκεται στην διεύθυνση https://gis.cityofkozani.gov.gr/portal/home/
-Web εφαρμογή για τον δημότη μέσω της οποίας θα γίνεται πιστοποίηση χρήστη με Taxisnet κλειδί, θα υποβάλλει την αίτηση του για έκδοση πιστοποιητικών, θα λαμβάνει πρωτόκολλο της αίτησης και θα είναι σε θέση να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της αίτησης είτε μέσω web, είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου (από το Mobile application). Το σύνολο των αιτημάτων που λαμβάνουν πρωτόκολλο μέσω του συστήματος, θα δρομολογούνται στις υπηρεσίες του δήμου μέσω ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης ροών εργασιών και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που θα εγκατασταθεί στα πλαίσια του έργου.

-Σύστημα Καταγραφής και Διαχείρισης Αναφορών μέσω tablet που θα είναι εγκατεστημένα στα απορριμματοφόρα του Δήμου. Για το σκοπό αυτό θα γίνει προμήθεια 30 tablets τα οποία θα εγκατασταθούν στα απορριμματοφόρα του Δήμου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της καθαριότητας (οδηγοί) καθώς θα είναι σε θέση κατά τη διάρκεια του δρομολογίου αποκομιδής, να δηλώνουν συμβάντα μέσα από το όχημα βελτιώνοντας άμεσα την εικόνα της πόλης. H native εφαρμογή θα μπορεί να λειτουργεί Off line προκειμένου να είναι μην απαιτείται συνεχής σύνδεση στο Internet. Διασύνδεση με την υφιστάμενη εφαρμογή «Γραμμή του Δημότη»

Ο δημότης και ο επισκέπτης μέσω του κινητού τηλεφώνου μπορεί να ενημερώνεται για τα νέα του δήμου, τις εκδηλώσεις, τα εφημερεύοντα φαρμακεία , τις αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, τις θέσεις ΑΜΕΑ .Ο πολίτης θα μπορεί μέσα από την συγκεκριμένη υπηρεσία και σε περίπτωση που προγραμματίζεται εργασία σε κάποια υποδομή να ενημερώνεται αυτόματα μέσω ειδοποίησης .
Περιλαμβάνεται ειδική web εφαρμογή στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο οι διευθυντές και τα στελέχη των σχολείων του Δήμου και μέσω της οποίας θα υποβάλλουν αιτήματα που θα αφορούν αποκλειστικά την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ο Δήμος θα διαθέτει εφαρμογή – υπηρεσία ενημέρωσης για τα ταξί της περιοχή και πληρωμής για δημότες και επισκέπτες για τις θέσεις παρόδιας στάθμευσης συμπληρωματικά με τη χρήση των υφιστάμενων παρκομέτρων .

Ιωάννα Παπαδημητρίου