ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ!

Τα πιο …γερά σουρδοντάμαρα της πόλης ξεχύθηκαν και φέτος στο κέντρο της Κοζάνης, συμμετέχοντας κατά εκατοντάδες στα φετινά παιχνίδια της Κοζανίτικης Αποκριάς , τα γνωστά και αγαπημένα Sourd Games! Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με τον ύμνο της Κοζάνης, το  «Έντεκα» να δίνει το ρυθμό, αφού πρώτα οι επίδοξοι Sourd Gamers είπαν τον όρκο στον Μαμάτσειο, για τον πιο καλό σούρδο!
Λίγο πριν ξεχυθούν στα στενά γύρω από τον πεζόδρομο και την κεντρική πλατεία, για τα παίξουν στα επτά (7) παιχνίδια των φετινών Sourd Games, τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί στην πλατεία. Την έναρξη των παιχνιδιών κήρυξε ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης . Ο Κώστας Καραματσούκας, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κοζάνης, αναφέρθηκε στα παιχνίδια, αλλά και τη φετινή διοργάνωση , λέγοντας πως τα παιχνίδια είναι επτά και είναι μιας πιο παραδοσιακής φιλοσοφίας. «Νοοτροπία μας είναι να βγουν τα παιδιά έξω, να παίξουν όλοι μαζί και να μάθουν να συνεργάζονται . Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», τόνισε χαρακτηριστικά. Η φετινή φιλοσοφία των παιχνιδιών έχει να κάνει με τις μπάλες, μιας και όπως τόνισε, τα παιδιά ξέχασαν να παίζουν έξω!

Τα παιχνίδια είχαν στηθεί κάτω από το Καμπαναριό, στον πεζόδρομο και στο βαλταδώρειο Γυμνάσιο. Τα παιδιά κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας τις αποστολές και όποια ομάδα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, θα βραβευθεί το μεσημέρι! Και του χρόνου!

Β.Σ.