ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ – ΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

– Δείτε τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Στην αντεπίθεση περνούν οι γιατροί για το ασφαλιστικό, προχωρώντας σε μια σειρά κινητοποιήσεων που έχουν σαν στόχο να δείξουν προς την κυβέρνηση την έντονη αντίθεσή τους στην προσπάθεια «αφανισμού» των ελευθέρων επαγγελματιών. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστούς τους ιατρικού συλλόγους ένα διήμερο, καθώς και να απέχουν από γραφειοκρατικές διαδικασίες, γνωματεύσεις και ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις.


Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης: «Την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως στην Αθήνα με τη συμμετοχή των προέδρων και αποφάσισε να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις σαν ιατρικός κλάδος. Σαν πρώτο μέτρο θα κλείσουμε τους ιατρικούς συλλόγους για την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή 28 και 29 Ιανουαρίου. Τις ίδιες ημέρες θα απέχουμε από γραφειοκρατικές διαδικασίες». Δηλαδή, οι γιατροί το διήμερο εκείνο δεν θα συμμετάσχουν σε επιτροπές και δεν θα δίνουν γνωματεύσεις σε ασθενείς, εκτός αν πρόκειται για άτομα με αναπηρία.
Επίσης, οι γιατροί θα απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση την 1η και της 3 Φεβρουαρίου και έπονται και άλλες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αποφασιστούν στη Γενική Συνέλευση που θα κάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στις 4 Φεβρουαρίου.

Β.Σ.