Μιας και μαζευτήκαμε σχεδόν όλοι στο σπίτι λόγω Lock Down, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλη την οικογένεια, να φτιάξουμε Focaccia. Η Focaccia είναι το κλασικό Ιταλικό ψωμί αν και ιστορικά φαίνεται να είναι οι Αρχαίοι Έλληνες οι πρώτοι που το ανακάλυψαν. Το στυλ και η υφή είναι παρόμοια με τη ζύμη της πίτσας, γι’ αυτό και θεωρείται πως είναι ο προπομπός της πίτσας. Και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε όσες παραλλαγές θέλουμε, με την φαντασία να είναι το μόνο μας όριο!

Προετοιμαστείτε και ελάτε να φτιάξουμε παρέα FOCACCIA με ιδέες για Toppings & Σάντουιτς… à la Pitenis

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Focaccia τo Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδό μας ‘Ερωτόκριτος’

Διατροφική Αξία:

Για την φοκάτσια ανά 100g
Ενέργεια 240 kcal / 1005 kJ
Λιπαρά 6 g
Κορεσμένα 0.9 g
Υδατάνθρακες 40 g
Σάκχαρα 1.8 g
Εδώδιμες Ίνες 1.8 g
Πρωτεΐνες 6 g
Αλάτι 1.15 g

Για την φοκάτσια σαν πίτσα ανά 100g

Ενέργεια 232 kcal / 972 kJ
Λιπαρά 7 g
Κορεσμένα 1 g
Υδατάνθρακες 42 g
Σάκχαρα 1.8 g
Εδώδιμες Ίνες 2 g
Πρωτεΐνες 77.1 g
Αλάτι 1.2 g

Για την φοκάτσια με Pesto και γλυκόξινα πιπεράκια με γέμιση τυριού ‘PITENIS’ ανά 100g

Ενέργεια 277 kcal / 1160 kJ
Λιπαρά 5.3 g
Κορεσμένα 3.2 g
Υδατάνθρακες 42.6 g
Σάκχαρα 4.3 g
Εδώδιμες Ίνες 4.3 g
Πρωτεΐνες 12.8 g
Αλάτι 1.9 g

Και… όπως πάντα… με τους Executive Σεφ Στυλιανό Α. Πιτένη και Γιάννη Γιαννίτσα και με την βοήθεια της Υπεύθυνης Τεχνολόγου Τροφίμων Δώρας Καλέα, της εταιρείας #PitenisSA

Kitchen’s Secrets …

Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ΜΗΝ έχεις μυστικά …
Θα τα λέμε σ’ αυτό το κανάλι κάθε Σάββατο, με νέα εκπομπή και όχι μόνο!