340 8έσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής για ανέργους της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο τη δημιουργία δικής τους επιχείρηση στον κλάδο της γουνοποιίας βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Η δράση ύψους 800.000ευρώ έχει τέσσερις αναδόχους και σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos ένας εξ αυτών ετοιμάζεται να προβεί σε μηνύσεις για την καταγγελία απέναντί του, η οποία και ήταν η αφορμή να σταματήσουν οι διαδικασίες.

Η Περιφέρεια επικεντρώθηκε στο στόχο των προγραμμάτων και αν αφορούσαν εργαζόμενους στον κλάδο της γούνας ή όχι. Το ζητούμενο όμως είναι ότι μετά από καταγγελία αυτά ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους και ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι τελικά το πόρισμα της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου. Δηλαδή αν θα χαθούν 800.000 ευρώ ή όχι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα .

Οι ανάδοχοι του έργου είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, η οποία φυσικά και προόριζε τις θέσεις για τον χώρο της γούνας , το Επιμελητήριο Καστοριάς με το ίδιο σκεπτικό , το Επιμελητήριο Κοζάνης που διαθέτει και Τμήμα Γουνοποιών, οπότε κάποιες θέσεις θα πήγαιναν και στους ανθρώπους της γούνας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών που έχει έδρα τη Σιάτιστα, ο οποίος και πάλι κατηύθυνε τις θέσεις για τον κλάδο της γούνας.

Εξάλλου η δημιουργία νέας γουνοποιητικές επιχείρησης φαντάζει κάτι πολύ μακρινό όταν πολλές υφιστάμενες επιχειρήσεις του χώρου και ισχυρές μάλιστα έχουν δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα μέσα στην πανδημία.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Σφοδρώ κατηγορώ του Δημήτρη Κοσμίδη στη Διαχειριστική Αρχή για τους χειρισμούς της στο πρόγραμμα των 280 θέσεων εργασίας και στον χώρο της γούνας – Μια καταγγελία για έναν εκ των δικαιούχων τρενάρει 800.000 ευρώ για την απασχόληση

Διευκρινίσεις της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας για την πρόσκληση (59), αναφορικά με 4 έργα κατάρτισης που είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμά της