ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Κοζάνης προσκαλούν για τη συγκέντρωση της 1ης Μάη
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη απηύθυναν με κάλεσμά τους οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης και του ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, ενόψει της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει τη Δευτέρα και ώρα 9.30 π.μ. στον πεζόδρομο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανές: “Η χώρα μας από το 2010 και μετά βιώνει την εξαθλίωση και τη φτώχεια λόγω των εφαρμογών των πολιτικών των μνημονίων . καθημερινά ζούμε μια πολιτική που οδηγεί στην απογοήτευση τον έλληνα φορολογούμενο, τον οδηγεί στην εξαθλίωση. Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να σαλαμοποιήσουν την κοινωνία, δημιουργώντας κοινωνικό αυτοματισμό , ώστε να μην υπάρχει συνοχή. Χρειαζόμαστε σύμπλευση όλων των κοινωνικών ομάδων”. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτές τις πολιτικές, καλώντας όλες τις κοινωνικές ομάδες στη συγκέντρωση. Επίσης, τόνισε ότι στις 17 Μαΐου έχει προκηρυχτεί γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενόψει των μέτρων της κυβέρνησης, με στόχο να βγει η κατάσταση από τη φτώχεια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΤ Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Δαλαγιώργος τόνισε πως “οι εργαζόμενοι σήμερα πλήττονται σε βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα, με μισθούς και δικαιώματα να περικόπτονται. Οι εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας και παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την αδικία, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό. Νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια αδικίες αντεργατικές , οδηγώντας τμήμα του ελληνικού λαού στην ανέχεια, φτώχεια και περιθωριοποίηση. Το σύνολο της κοινωνίας απαιτεί και διεκδικεί πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι των αγορών και των κερδών. Απαιτούμε μια ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζών. Μια πολιτική που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, που θα διασφαλίζει εργασιακά δικαιώματα και παροχές”.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και το Εργατικό Κέντρο, καλούν όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση της Κοζάνης και ώρα 09.30 π.μ.


Β.Σ.