Εν μέσω κορωνοϊού το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης βγήκε πολύ μπροστά. Κατάφερε να ξοδέψει 100.000 ευρώ δημόσιο χρήμα για να δώσει 15 από τις 30 και πλέον προγραμματισμένες παραστάσεις με το «Αχ Έρωτα» του Λόρκα .Μάλιστα οι οκτώ από αυτές δόθηκαν στη Δυτική Μακεδονία και οι έξι στην Π.Ε. Κοζάνης. Δηλαδή 6.666 ευρώ κόστισε η κάθε παράσταση ….. Φυσικά και αποτελεί νέο κατόρθωμα το γεγονός ότι αντί να έχουμε έλλειμμα 100.000 ευρώ όπως είχε αρχικά προβλεφθεί με τη συγκατάθεση του διοικητικού συμβουλίου, έχουμε μόλις 80.000 ευρώ.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι τα μισά και πλέον έσοδα , πάνω από 10.000 ευρώ ήρθαν από τις παραστάσεις στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα τα 6.000 ευρώ από τις τέσσερις παραστάσεις της Κοζάνης και 3.000 από προπωλημένη παράσταση στη Λευκάδα . 93 ήταν τα εισιτήρια στο Δίον ,133 στην Θεσσαλονίκη, 77 στην Κομοτηνή,47 στην Αλεξανδρούπολη, 30 στην Δράμα, 47 στην Πετρούπολη, 50 στον Παπάγου.477 θεατές εκτός Δυτικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την πολυσυζητημένη παράσταση «Αχ Έρωτα» του Λόρκα και 819 στη Δυτική Μακεδονία εκ των οποίων 515 στην Κοζάνη. Δηλαδή για 1.300-1.500 θεατές το κόστος ήταν 100.000 ευρώ.

Μετά πάντως από τον αριθμό εισιτηρίων σε Πετρούπολη και Παπάγου ήταν ξεκάθαρο για ποιο λόγο ακύρωσε το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ τις παραστάσεις σε Ηλιούπολη, Πειραιά, Βριλήσσια. Αυτό που δεν εξηγείται και είναι πραγματικά αδιανόητο είναι πώς δίνονται εκτός έδρας για παραστάσεις που ο ίδιος ακυρώνεις, όπως έγινε σε Ηλιούπολη, Πειραιά, Βριλήσσια.

Αυτό ήταν το μεγάλο ταξίδι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ .Κοζάνης στα πέρατα του κόσμου, χωρίς να σηκωθούμε καν από τη θέση μας και παίρνοντας και εκτός έδρας σε ακυρωμένες παραστάσεις από εμάς τους ίδιους. Τελικά μάλλον δεν ήταν η παράσταση του καλοκαιριού, όπως δήλωνε ο πρόεδρος Νίκος Κέφαλος, αλλά το προσωπικό μας «βίτσιο» πληρωμένο αδρά από κρατικό χρήμα. Όταν ο πολιτισμός καταρρέει, οι καλλιτέχνες διψούν , οι θεατρικές ομάδες ακροβατούν , οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν ξέρουν πώς θα επιβιώσουν.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Με απόφαση προέδρου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης εγκρίνει εκτός έδρας σε ακυρωμένες παραστάσεις – Βαθιά βουτιά για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Βασίλη Μυριανθόπουλο

Νανά Νικολάου:«Είναι συγκινητικό , τιμητικό και ευχάριστο ότι βρίσκομαι εδώ που έζησα 10 από τα πιο γόνιμα χρόνια της ύπαρξής μου στο θέατρο» – Νίκος Κέφαλος για την παράσταση «Άχ Έρωτα» του Λόρκα: «Θεωρούμε ότι θα είναι η παράσταση του καλοκαιριού. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης βγήκε μπροστά και βγήκε με την καρδιά του ανοιχτή»-«Κάναμε μια σοφή επιλογή με τη Νανά Νικολάου»