Το σχολικό κουδούνι δεν θα ηχήσει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μέχρι τότε όμως διαρκούν τρεις ολόκληροι μήνες, οι οποίοι δεν μπορούν με τίποτα να υποκατασταθούν από ένα πενταήμερο ή ακόμα και δεκαήμερο διακοπών. Τα παιδιά και τα νήπια έχουν την ανάγκη μιας οργανωμένης απασχόλησης, η οποία φυσικά ξεφεύγει από τα στερεότυπα του μαθητικού περιβάλλοντος και δίνει άφθονη διέξοδο για δημιουργικό παιχνίδι και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Δείτε τις προτάσεις που σας προτείνει το prlogos.gr

Στρουμφάκια

Ολόκληρο το καλοκαίρι μαζί σας!
Τώρα ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μπορεί να γίνει δημιουργικός και ευχάριστος για τα παιδιά, μακριά από την κίνηση του κέντρου, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών.
Από αρχές Ιουλίου και μέχρι τέλη Αυγούστου θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, για παιδιά ηλικίας μέχρι 7 ετών. Δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία!
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δημιουργική απάσχοληση με ελεύθερες δραστηριότητες, μουσική, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, αθλοπαιδίες, οικολογικά παιχνίδια.
Σας περιμένουμε για ένα όμορφο καλοκαίρι!


μπλέ – μώβ

Κέντρο Φροντίδας Προνηπιακής και Νηπιακής Αγωγής. Θα λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες, απασχολώντας δημιουργικά τα παιδιά στην ηλικία της προσχολικής εκπαίδευσης. Λειτουργεί από τις 7:30 έως και τις 15:30 με δυνατότητα μεταφοράς. Κλείνει στις 31 Ιουλίου και θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου.

Πληροφορίες
Τηλ.:24610-28000
Κωνσταντινίδης Απόστολος 6932722552
email: mple.mov@gmail.com


Λιλιπούπολη

Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ- ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ – ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ο Σταθμός λειτουργεί έως 31 Ιουλίου, από 7.15 έως 3:30 καθημερινές. Τα παιδιά μεταφέρονται με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, σε προκαθορισμένα δρομολόγια. Παρέχεται πλήρες πρόγραμμα απασχόλησης των νηπίων που φιλοξενούνται, με διάφορες δραστηριότητες στον εσωτερικό χώρο του σχολείου και στον κήπο του παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται κάθε εβδομάδα, ανάλογα των καιρικών συνθηκών.
Το σχολείο είναι κλειστό λόγω διακοπών από 1-16 Αυγούστου.
Οι εγγραφές των παιδιών για τη νέα σχολική χρονιά γίνονται κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2461 063624.

 


Μανιταρούπολη

Ιδιωτικός παιδικός σταθμός ΜΑΝΙΤΑΡΟΥΠΟΛΗ. Ανοιχτός  όλο το καλοκαίρι εκτός από  7-20 Αυγούστου. Λειτουργεί καθημερινές από 7 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα. Για παιδιά ηλικίας 2,5 μέχρι 5.

Ιδιωτικός παιδικός σταθμός, Νέα Χαραυγή Κοζάνης
τηλ: 24610 92029
email:manitaroupoli @hotmail.com

 


ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

“Έναρξη Καλλιτεχνικού Σχολείου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με Μessy Play της ομάδας Hehe Art”
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης υποδέχεται το καλοκαίρι με το Καλλιτεχνικό Σχολείο και γιορτάζει στις 17 και 18 Ιουνίου την έναρξή του, με την δράση «Messy Play» της ομάδας Hehe Art. Μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, τους γονείς και τις αισθήσεις.
Το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 18:00 με 20:00 παιδιά ηλικίας 4 έως 12 και οι γονείς τους όσοι επιθυμούν θα έρθουν σε επαφή με τον πηλό στην δράση: «Η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη, φτιαγμένη από πηλό!». Θα συνεχίσει η δράση την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 11:00 με 12:30 με τη διάλεξη της Ελένης Οικονομίδου (MSc Αναπτυξιακής Ψυχολογίας) προς γονείς και παιδαγωγούς με θέμα: «Αισθητηριακό παιχνίδι και η σημασία του για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού» και η γιορτή θα ολοκληρωθεί με το Messy Play για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 και οι γονείς τους όσοι επιθυμούν από τις 12:30 έως τις 14:00 στο Πέτρινο Αμφιθέατρο εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου.

• Σάββατο 17 Ιουνίου : 18:00 με 20:00 «Η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη, φτιαγμένη από πηλό!» στο Πέτρινο Αμφιθέατρο εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου
• Κυριακή 18 Ιουνίου : 11:00 με 12:30 Διάλεξη : «Αισθητηριακό παιχνίδι και η σημασία του για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού» Στην Αίθουσα Τέχνης  12:30 με 14:00 Messy Play στο Πέτρινο Αμφιθέατρο εντός του πάρκου Αγίου Δημητρίου

Πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα: 2461024062 και 6987991949
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε κάντε την κράτησή σας εγκαίρως.

 


Κόκκινες κάλτσες

Το καλοκαίρι έφτασε και οι Κόκκινες Κάλτσες, με την ποιότητα που τις χαρακτηρίζει, ετοίμασαν και φέτος ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα με ποικίλες δραστηριότητες και αποδράσεις σε εξωτερικούς χώρους. Στόχος μας είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να μάθουν αλλά και να καλλιεργήσουν κάθε εκφραστική και κοινωνική τους δεξιότητα.
Το πρόγραμμα είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε η κάθε μέρα να αποτελεί και μια καινούργια εμπειρία.
• Ωράριο: 8:30 – 15:00
• Κόστος Συμμετοχής:
• 150€ / μήνα (4 εβδομάδες)
• 40€ / εβδομάδα
• 10€ / ημέρα
• 50% έκπτωση στο δεύτερο παιδί
• Οι εγγραφές άρχισαν!!!
Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών
Ι. Καποδίστρια 1α, Κοζάνη
Τηλ. 24610 25200 κιν. 697 6801741
Email: kokkineskaltses@gmail.com

 


Μορμόλης

Ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ηλικίας 5 έως 10 ετών, το οποίο κινείται σε δύο άξονες, το παιδαγωγικό κομμάτι και τις τέχνες . Τα παιδιά κάνοντας χρήση παιδαγωγικού υλικού, λαμβάνουν πολλά ερεθίσματα και εκφράζονται δημιουργικά, αλληλεπιδρώντας με συνομηλίκους μέσα από οργανωμένο παιχνίδι και δραστηριότητες. Ώρες λειτουργίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Μητροπολίτου Φωτίου 23, Κοζάνη τηλέφωνα: 24610 28569/6944241573,fb: Mormolis Kozani


Πολυχώρος Δίδω

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ! 5 διαφορετικές ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, κάθε μέρα από μία

-Η Χοροθεατρική Ομάδα «Εκφραση» με την σφραγίδα της αγαπημένης μας Θεανώς Βλάχου, θα αναλάβουν να αναζωογονήσουν το σώμα και το πνεύμα των παιδιών, μέσα από Aerial Γιόγκα και Γιόγκα για παιδιά, Baby Ζούμπα, Χιπ Χοπ, Ασκήσεις Αυτοάμυνας και πολλά άλλα!

-Ετοιμαστείτε για μια δροσερή βουτιά στον υπέροχο κόσμο της μουσικής με το Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου και τις δασκάλες τουΈρη Κουρμπαλή και Σοφία Παράσχου, Διαδραστικά μουσικά παραμύθια, ηχοϊστορίες, γνωριμία με τα όργανα, boby percussion, τραγούδια, θα είναι οι αποσκευές μας στην καλοκαιρινή μουσική μας περιπέτεια.

-Το Φυτώριο «Πατσιλιά” και ο Γεωπόνος Πάρης Πατσιλιάς, θα αναλάβει να δημιουργήσει και να φροντίζει με τη βοήθεια των παιδιών, τον δικό μας

Περιαστικό Λαχανόκηπο, γεμίζοντας μας με φρέσκιες ιδέες και τεχνικές για σωστή καλλιέργεια.

-Οι αγαπημένες μας βρεφονηπιοκόμοι και εμψυχώτριές μας Κική Πτση και Χρύσα Καραμήτσου, θα αναλάβουν η κάθε μία αντίστοιχα Ομαδικά παιχνίδια/ δράσεις (γνωριμία με τη φύση, ασκήσεις επιβίωσης).

-Του Κόσμου τις Κατασκευές με τη Μέθοδο Origami και άλλες, η κάθε μία αντίστοιχα

 

Περισσότερες Πληροφορίες: Fb. Didopolyxoros Κ. 6937474402 (Ρίτα) // Κ. 6946004019 (Γιάννης) – Μακρυγιάννη 5, Κοζάνη

 


Ιωάννου Πτολεμαΐδα

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΙΧΝΙΔΟΧΩΡΑ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση καλοκαιρινής απασχόλησης στην περιοχή της Εορδαίας και όχι μόνο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 χρονών και διαρκεί έξι εβδομάδες (19 Ιουνίου – 28 Ιουλίου) και πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά.
Κάθε μέρα, οι μικροί παιχνιδοχωρίτες έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του HotelIoannouResort, το οποίο είναι διαμορφωμένο κατάλληλα για να υποδεχτεί τους μικρούς κατασκηνωτές. Από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 έως τις 14.00 τα παιδιά χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες συμμετέχουν σε δραστηριότητες που είναι ειδικά σχεδιασμένες με άξονα το παιχνίδι, την κίνηση, την ψυχαγωγία και την εκτόνωση.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές, αθλητικές δραστηριότητες, ζούμπα, μαγειρική, πειράματα, αφήγηση παραμυθιού, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο και ασφαλώς κολύμπι και παιχνίδια στην πισίνα. Στην ΠΑΙΧΝΙΔΟΧΩΡΑ κάθε μέρα είναι διαφορετική και πολύ διασκεδαστική.
Το κόστος διαμορφώνεται στα 10 ευρώ ημερησίως, 50 ευρώ την εβδομάδα, 150 τις τέσσερις εβδομάδες και περιλαμβάνει την μεταφορά των παιδιών με λεωφορείο από και προς την Πτολεμαΐδα και ένα μικρό γεύμα και χυμό.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977616991 κα. Μάρθα Μαυρίδου

 


Ναυτικός όμιλος Κοζάνης

Τρία αθλητικά δεκαήμερα διοργανώνει ο Ναυτικός όμιλος Κοζάνης για παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα . Στόχος είναι η γνωριμία με τη φύση, το νερό , τα αθλήματα που γίνονται στον όμιλο με παιχνιώδη τρόπο. Μέσα από το θαλάσσιο σκι και την κωπηλασία τα παιδιά αγωνίζονται και σε extreme sports, κάνοντας flying fox , νεροτσουλήθρα, σαμπρέλα και πολλές ακόμη δραστηριότητες.
Τα αθλητικά δεκαήμερα ξεκινούν από τις 19-20 Ιουνίου και τελειώνουν στις 12 Αυγούστου (το κόστος για ένα δεκαήμερο είναι στα 220 ευρώ ανά παιδί, ενώ σε περιπτώσεις που υπάρχουν αδέρφια γίνεται έκπτωση). Για την κωπηλασία υπάρχει μηνιαία τιμή, ενώ για το σκι, η τιμή είναι ανά μάθημα, ή μέσω πακέτου για 10 σκι κ.ο.κ.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του συλλόγου fb: Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης Νοκ ή στο τηλέφωνο 6949303130.


Μελί Μελό

Δημιουργικός υπαίθριος αλλά και εσωτερικός χώρος για την απασχόληση των παιδιών, με παιχνίδια και φουσκωτά. Χώρος που ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους.
Παιδότοπος – καφετέρια, διοργάνωση παιδικών πάρτι. 3ης Σεπτέμβρη 29, Κοζάνη τηλέφωνο: 2461041236, 6987051554 fb: Μελί Μελό


Νεφέλη

Υπαίθριος παιδότοπος της πόλης , πρόσφατα ανακαινισμένος μέσα στο πράσινο. Δίνει πραγματικές ανάσες μόλις λίγα λεπτά από την πόλη της Κοζάνης. Ευκαιρία για παιχνίδι , αλλαγή περιβάλλοντος σε έναν χώρο που φτιάχτηκε πάνω στις ανάγκες του παιδιού.

2ο χιλ. Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, Τηλ: 24610 36686-8 Φαξ: 24610 24736 Email: nefelikozani@gmail.com