ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

– Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 8/12 και ώρα 9 π.μ. από το Δημαρχείο Κοζάνης

Κάλεσμα για ευρύ συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, καλώντας εργαζόμενους και μη να διαδηλώσουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και συνδικάτων από όλη τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Μάλιστα για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσει λεοφωρείο στις 9 το πρωί της Πέμπτης από το δημαρχείο Κοζάνης, ενώ στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη σωματείων με στόχο την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

kourkoutas_aris

Άρης Κουρκούτας

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Άρης Κουρκούτας: “Πριν μια εβδομάδα στο Περιφερειακό κέντρο Θεσσαλονίκης, έγινε μια μεγάλη σύσκεψη με παρόντες τα εργατικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, και εκπροσώπους της ΓΣΕΕ για την απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Δεκεμβρίου. Αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Γ ια αυτό και το εργατικό κέντρο Κοζάνης καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους , άνεργους, να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης”.

2656_afis%ef%bf%bdΟ ίδιος, μίλησε, επίσης, για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων που θα έρθει με τους νέους εργασιακούς και ασφαλιστικούς νόμους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “”Ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης η κυβέρνηση θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα όσα εργατικά δικαιώματα παρέμειναν από τα συνεχή μνημόνια, ψηφίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο μαμούθ. Η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επανέλθουν. Οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις θα ενισχυθούν, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταστραφούν και οι συντάξεις θα μειωθούν. Η ανεργία και η φτώχεια θα ενισχυθούν. Τα βάρη που σηκώνουν οι εργαζόμενοι στις πλάτες τους είναι δυσβάστακτα. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε και να παλεύουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρκούτας.

Στις διεκδικήσεις των συνδικάτων, όπως καταγράφει και η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με τον κ. Κουρκούτα, είναι να μπει ένα τέλος στις πολιτικές των μνημονίων και ειδικότερα : “Σταθερή και πλήρης εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, να σταματήσει ο κατήφορος. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, μόνο μια επιλογή έχουμε, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να μπει τέλος στις μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας. Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας θα δώσει ένα δικό του μήνυμα”.

toliopoulos_sakis

Σάκης Τολιόπουλος

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετέχουν στην μεθαυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, αλλά και στη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κοζάνης Σάκης Τολιόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε πως η κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία επτά χρόνια δεν πρόκειται ποτέ να φύγει , γιατί το πολιτικό σύστημα είναι ανέτοιμο να τη διαχειριστεί. “Λένε άλλα, υπόσχονται άλλα και πράττουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που τους ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η κοινωνία έχει εξοντωθεί, έχει φτωχοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα. πρέπει να το δουν, για να βγούμε  από την κρίση”.

Να σημειωθεί πως η ΓΣΕΕ διοργανώνει την Πέμπτη μεγάλες πανελλαδικές διαμαρτυρίες σε τρεις πόλεις: Την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, για αυτό και οργανώνονται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή και των εργατικών κέντρων από την επαρχία.


Β.Σ.