Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών και ΕφαρμοσμένωνΤεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πρόκειται να πραγματοποιήσουνεκδήλωση με τίτλο «Όμορφη πόλη – Εικαστικές Παρεμβάσεις στην Κοζάνη», τοΣάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00, στο Λαογραφικό μουσείο Κοζάνης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα έργα που πρόκειται να κοσμήσουν διάφορασημεία της πόλης: την Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, τοκτίριο του Δημαρχείου, τοιχογραφίες στην οδό Ειρήνης, εικαστικές παρεμβάσεις σεκάδους απορριμμάτων στην Πλατεία Νίκης.

Επίσης, θα εκτεθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης οι μακέτες και ταπροσχέδια για την υλοποίηση των έργων που υποβλήθηκαν από τουςαπόφοιτους/φοιτητές του ΤΕΕΤ που επιλέχθηκαν: Καρβουνιάρη Γιώτα, ΚορωναίοΚώστα, Κουζούνη Μίνα, Μπουρμά Βάσω, Μυστίλογλου Βαρβάρα, Στούμπου Κικήκαι Σχωρετσανίτη Ράνια.

Παράλληλα, θα γίνει έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών από σχολεία τηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, με θέμα πώς φαντάζονταιοι μαθητές την πόλη τους αλλαγμένη.

(Η φωτογραφία της αφίσας είναι του Χρήστου Λαμπριανίδη)