Μια σούπα ιδιαίτερα θρεπτική που είναι ότι πρέπει για τον καιρό που έχουμε… Η κοτόσουπα έιναι υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς είναι πλούσια σε πρωτείνες, αμοινοξέα (απο το κοτόπουλο), κολαγόνο (απο τα κόκκαλα του κοτόπουλου), ιχνοστοιχεία (απο το ζωμό του κοτόπουλου και των λαχανικών), βιταμίνες(απο το λεμόνι αλλα και απο τα υπόλοιπα στοιχεία), ενέργεια(απο το ρύζι) αλλα και ωμέγα λιπαρά οξέα(απο τους κρόκους αυγού). Οπότε μιλάμε για ενα υπεργεύμα το οποίο βοηθάει τόσο στην άμυνα του οργανισμού αλλα και στην θεραπεία αποκατάσταση και ανακαμψή του απο διάφορες αιτίες οι οποίες τον έχουν εξασθενήσει κτλ..

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)
1/2 κοτόπουλο
3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασσέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρόκοι αυγών
ξύσμα απο 1 λεμόνι
χυμό απο 1 λεμόνι
3 λίτρα νερό
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1/2 πράσο
1 ματσάκι απο κλωνάρια μαιδανού (αν έχουμε)
θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κρέας απο τα κόκκαλα του κοτόπουλου με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκοκκαλίσματος (αν δεν μπορούμε λέμε τον κρεοπώλη μας να μας το κάνει). Με ένα μπαλταδάκι ή με το πίσω μέρος ενός μεγάλου μαχαιριού μας χτυπάμε ελαφρά τα κόκκαλα να σπάσουν (αν πάλι δεν μπορούμε λέμε τον κρεοπώλη μας να το κάνει και αυτό). Πρέπει τα κόκκαλα να είναι σπασμένα για να βγάλουν το “μεδούλι” τους, το κολαγόνο στο ζωμό μας.
Τοποθετούμε σε ένα φλιτζάνι το ρύζι μας με λίγο νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα μας στη φωτιά και βάζουμε το νερό μας να βράσει μαζί με τα κόκκαλα, το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο (κομμένα στη μέση) το ματσάκι απο μαιδανό, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι για 1 ώρα περίπου. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζετε.
Έπειτα σουρώνουμε το ζωμό μας και τον ξαναφέρνουμε σε βράση βάζοντας μέσα το κρέας του κοτόπουλου τεμαχισμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε πως καλό θα ήταν πρώτα να τοποθετήσουμε τα μέρη του κρέατος απο το μπούτι και μετά απο περίπου 10-12 λεπτά τα μέρη του στήθους καθώς το στήθος μαγειρεύετε πιό γρήγορα απο το μπούτι.
Σε ένα μεγάλο μπόλ ξεκινάμε να κάνουμε το αυγολέμονο και βάζουμε τους κρόκους αυγών, το ξύσμα και το χυμό απο το λεμόνι και τα χτυπάμε.
Με μια κουτάλα ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο απο τον ζωμό της σούπας στο μπόλ με το αυγολέμονο και ανακατεύουμε συνεχώς με γρήγορες κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε συνεχώς ώστε το μείγμα μας με το αυγολέμονο να αποκτήσει την ίδια θερμοκρασία με την υπόλοιπη σούπα. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε το μείγμα με το αυγολέμονο μας στην υπόλοιπη σούπα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε.
Η σούπα μας είναι έτοιμη. Σερβίρετε με έξτρα μαύρο πιπέρι κατα προτίμιση..