ΜΑΡΤΗΣ ΓΔΑΡΤΗΣ….

Ο καιρός τρελάθηκε! Μάρτης , γδάρτης, λέει ο θυμόσοφος λαός και μάλλον κάτι ξέρει. Ο καιρός επιδεινώνεται, ήδη από το πρωί της Τετάρτης, ενώ και στη Δυτική Μακεδονία έριξε αρκετή βροχή, ενώ ο καιρός χαλάει  στα βόρεια με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, τη στιγμή που στη Νότια Ελλάδα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 32 Βαθμούς Κελσίου!

Μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες  χιόνια πέσουν και σε ποιο πεδινά, αλλά αυτά θα είναι πρόσκαιρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: “Στην περιοχή δεν θα υπάρξουν ακραία φαινόμενα , ούτε και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η κατάσταση θα κρατήσει 4-5 ημέρες, μέχρι την Κυριακή, ίσως και το μεσημέρι της Δευτέρας, με άστατο καιρό και με κύριο χαρακτηριστικό βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας. Όσο πέφτει  η θερμοκρασία θα σημειώνονται και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως, πάνω από 1200 και 1400 μέτρα, στο Βόρειο τμήμα της περιφέρειας”, τόνισε ο ίδιος, Πρόσκαιρα, όσο οι θερμοκρασίες πλησιάζουν στο μηδέν, αναμένονται χιονοπτώσεις και στα χαμηλότερα υψόμετρα, αλλά αυτά τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα , σημειώνει ο ίδιος.

Παρόλα αυτά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι βροχές και καταιγίδες για την περιοχή, ενώ για την Τετάρτη αναμένεται ενίσχυση των Νότιων ανέμων, άρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα. προς το βράδυ αναμένονται βροχές, όπως και την Πέμπτη, αλλά οι βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν  τη θερμοκρασία, με ελάχιστη τους 4 βαθμούς και μέγιστη τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί μέχρι τη Δευτέρα, με άστατο καιρό και μικρά ανοίγματα του καιρού κατά τη διάρκεια της ημέρας και ελάχιστη θερμοκρασία στους 1 με δύο βαθμούς. Στα ορεινά, υπάρχει και η πιθανότητα χιονοπτώσεων παροδικά, ενώ δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα, σημειώνει ο κ. Ασλανίδης. Παρόλα αυτά συνίσταται προσοχή στις μετακινήσεις, για τα οχήματα, ιδίως, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Για την 25η Μαρτίου ο καιρός είναι άστατος , που θα διατηρηθεί μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Β.Σ.