ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.
– ” Ποιος μας λέει ότι για τα επόμενα 99 χρόνια δεν θα πουληθεί η ΔΕΗ σε κάποιον ιδιώτη;”

Αποστάσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κράτησε ο Χάρης Κάτανας, πρώην βουλευτής Νομού Κοζάνης , ο οποίος μετά την ηχηρή του παρέμβαση με άρθρο που δημοσίευσε χθες, με σημερινή του συνέντευξη στο ΡάδιοΛόγος, τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στην ένταξη της ΔΕΗ στο υπερταμείο, λέγοντας μάλιστα πως ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει “έσφαλε” στο θέμα της ενέργειας.
“Δεν αιφνιδιάζει κανέναν η ψηφοφορία, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι βουλευτές έπραξαν το καθήκον τους . ‘Ήρθα σε επαφή με την πλειοψηφία των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πριν τη ψηφοφορία . Προειδοποίησα για τον κίνδυνο του εγχειρήματος με το πέρασμα της ΔΕΗ στο υπερταμείο . Προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να τους μεταβάλλω από τη θέση τους. Θεωρώ ότι  έκανα μόνο το καθήκον μου, το οποίο ήταν , είναι και θα είναι, να κοιτώ τους πολίτες του νομού Κοζάνης στα μάτια και να χρησιμοποιώ μια καθαρή γλώσσα απέναντί τους. Ήταν και προεκλογική θέση του πρόεδρου των ΑΝΕΛ, που και από την Κοζάνη είπε ότι νερά και ενέργεια παραμένουν δημόσια αγαθά. Ποιος μας λέει ότι για τα επόμενα 99 χρόνια δεν θα πουληθεί η ΔΕΗ σε κάποιον ιδιώτη. Όπου ιδιωτικοποιήθηκε το ρεύμα οι τιμές αυξήθηκαν και παύει να είναι κοινωνικό αγαθό.
Για αυτό και η ένστασή μου σε αυτό το ύφος και η αποστασιοποίησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Κάτι παρόμοιο έκαναν και οι ΑΝΕΛ Κοζάνης”, είπε μεταξύ άλλων στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο κ. Κάτανας. “Είναι πολιτικό δικαίωμα του καθενός να κρατήσει όποια στάση θέλει”, σχολίασε σχετικά με τη θέση των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού Κοζάνης, λέγοντας ωστόσο, πως ο ίδιος κράτησε σταθερές απόψεις, με όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.
Έθιξε όμως, και το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει στη ΔΕΗ για την επόμενη ημέρα, αν προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, σημειώνοντας ότι: “Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν το τελευταίο διάστημα σε Κοζάνη και Φλώρινα εξάρτησαν την οικονομία της περιοχής από τη ΔΕΗ. Ήταν καλό ότι υπήρχε η βαριά βιομηχανία, αλλά υπήρχε και εξάρτηση, ώστε να δημιουργηθούν παρωπίδες για την  ανάπτυξη του τόπου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διαλύσουμε την τελευταία ανάσα προκοπής και οικονομικής ευημερίας του Νομού. Η τακτική “πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι” δεν ισχύει, και για τους ΑΝΕΛ Νομού Κοζάνης” είπε μεταξύ άλλων.

“Οι Έλληνες είναι το κράτος με τη μεγαλύτερη θρησκευτική ομοιογένεια”

Για τα θρησκευτικά, ερωτηθείς, σχολίασε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος κράτησε μια θέση που πάντα είχε, πως “η ορθοδοξία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ελληνισμό. Οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη θρησκευτική ομοιογένεια, άρα θεωρώ ότι ένας υπουργός όπως ο κ. Φίλης πρέπει να κάνει το αυτονόητο, να σεβαστεί ότι η ορθοδοξία είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ελληνισμό”. Μάλιστα, είπε σε δεικτικό ύφος πως “κάποιοι είχαν να διαχειριστούν εμμονές ετών με το που ανέλαβαν την εξουσία”, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι “στο θέμα της ενέργειας σφάλαμε πολιτικά ως κίνημα αλλά στο θέμα της θρησκείας κρατάμε σταθερά μια στάση”.

Β.Σ.