Κάτι νέο ανοίγει στο κέντρο της Κοζάνης αυτές τις μέρες. Κάτι με άρωμα παραδοσιακό και γεύση που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και που φιλοδοξεί να μεγαλώσει κι άλλες γενιές. Ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο μέσα από μια σύγχρονη εκδοχή. Σε λίγες μέρες θα ανεβάσει τα ρολά του και θα ανοίξει την πόρτα του στο κοινό της Κοζάνης το “Φύλλο – Φύλλο” και στην υποδοχή θα είναι ο καταξιωμένος σεφ Χρήστος Γανίτης.
Εμείς μιλήσαμε με τον κ. Γανίτη λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου εγχειρήματός του και εντυπωσιαστήκαμε από τον ενθουσιασμό και το πάθος του για την κουζίνα. Ο executive chef με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία πολλών ετών σε ξενοδοχεία και μεγάλα εστιατόρια μας υποδέχθηκε στην κουζίνα του και μας μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον που ονειρεύεται. Από τις πρώτες κουβέντες κιόλας εύκολα διακρίναμε την αγάπη του για την κουζίνα και τη μαγειρική, αλλά όχι τόσο γιατί το παραδέχεται όσο για τη θέλησή του να ενημερώνεται για κάθε τι καινούργιο. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε από τότε που τελείωσε τη σχολή αναζήτησε δουλειά σε κουζίνες, τόσο στην Κοζάνη όσο και σε άλλες πόλης της Ελλάδας, όπως την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη … αλλά και στην Κύπρο.
Μετά την τελευταία κουζίνα στην οποία ηγήθηκε και επιμελήθηκε το μενού του, στο κλασσικό πέντε αστέρων ξενοδοχείο στο κέντρο της Κοζάνης Ερμιόνιο και του le roi αποφάσισε να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Το “Φύλλο – Φύλλο” είναι ένα παραδοσιακό γαλακτοπωλείο όπου ο ίδιος θα κάνει καθημερινά φρέσκο αερόφυλλο για μπουγάτσα και θα το γεμίζει με γλυκές και αλμυρές γεύσεις από αγνά και φρέσκα υλικά. “Έψαξα πολύ για να βρω τον χώρο που ήθελα…” είπε χαρακτηριστικά αποδεικνύοντας πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Το χαμόγελο δεν έφυγε από τα χείλη του όση ώρα μας εξηγούσε τι είναι το αερόφυλλο και πόσες διαφορετικές γεμίσεις θα έχει. Το αερόφυλλο λοιπόν δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και απαιτεί μεγάλη μαεστρία για την παρασκευή του. Δουλεύεται γρήγορα, πετιέται στον αέρα και από τη μία μεριά του πάγκου, στην άλλη και φυσικά για να είναι πετυχημένο πρέπει να γίνει πολύ λεπτό, σχεδόν διάφανο. Καθημερινά ο σεφ θα ανοίγει το φύλλο και θα το γεμίζει με διάφορες γεύσεις και παραλλαγές.
Δεν είναι όμως μόνο η μπουγάτσα είναι και ο καφές, το γάλα αλλά και άλλα ροφήματα που θα σερβίρονται με μεράκι και επιπλέον όλα αυτά μπορούμε να τα έχουμε και πακέτο. Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του σεφ ήδη έχει σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια προκειμένου “… όλοι να δοκιμάσουν από το μαγαζί!” όπως είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντάς μας την όρεξη. Περνώντας την επόμενη φορά από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 19 θα δούμε τον Χρήστο Γανίτη να ετοιμάζει το πρωινό μας, το κολατσιό για τα παιδιά μας ή για μας στη δουλειά ακόμα και για να ικανοποιήσει τι βραδινές μας λιγούρες….

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι καλή επιτυχία και καλές δουλειές Χρήστο…

Υ.Γ. Εκείνο το τραπεζάκι στη γωνία, δίπλα στο παράθυρο, που είπες πως θα κρατήσεις για να ορθογραφούμε με τον καφέ και τη μπουγάτσα μην ξεχάσεις!!!