Η ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΠΡΑ Α.Ε. ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ
Η Φωτεινή Ζιάρα, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Βοίου και πρώην πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Α.Ε. μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιοΛόγος για τα όσα συνέβησαν με την ξαφνική αντικατάστασή της από το προεδρείο της εταιρείας. Σαφώς πικραμένη από τη βίαιη απομάκρυνσή της κάλυψε πλήρως το δήμαρχο Βοίου Δημήτρη Λαμπρόπουλο για την απόφασή του αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές στον «διψασμένο» για δόξα όπως τον χαρακτήρισε κ. Χρήστο Λυσσαρίδη, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά το δήμαρχο. Άφησε μάλιστα το ενδεχόμενο προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μια κίνηση που θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες του δημάρχου.

«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, τόσο για το συνδυασμό μας όσο και για όλο το Δήμο Βοΐου. Ξεκίνησε μία διαδικασία άμεσης αντικατάστασής μου με βιαστικές αποφάσεις και όπως ήταν αναμενόμενο δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία. Προσπάθησα να προστατέψω το Δήμαρχο Βοΐου κο Λαμπρόπουλο να μην προβεί σε εσφαλμένες διαδικασίες, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και το επακόλουθο της προσβολής τους, αλλά δεν εισακούστηκα», ανέφερε η κα Ζιάρα.
Εσφαλμένη και παράτυπη χαρακτήρισε την αντικατάστασή της από το προεδρείο διότι δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία.. «Δεν ακολουθήθηκαν οι νόμοι που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ .Οι Α.Ε. δε διέπονται μόνο από το νόμο περί Α.Ε., όπως ισχυρίστηκε ο κ. Λυσσαρίδης, αλλά και από το άρθρο 265 Ν.3463 της κύρωσης του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων , που αποτελεί το ευαγγέλιο νομιμότητας όλων των δήμων από το καλλικρατικό νόμο», ανέφερε η κα Φωτεινή Ζιάρα τονίζοντας ότι η ΔΥΠΡΑ Α.Ε. είναι μια ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρία ΟΤΑ.

Η παραπλάνηση του δημάρχου

Ως περίεργη βιασύνη ονόμασε η ίδια την απότομη αντικατάσταση της από τη ΔΥΠΡΑ λέγοντας ότι δεν ευθύνεται ο δήμαρχος. « Ο ίδιος θα παραπλανήθηκε από εκείνους που τον επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και προχώρησε σε αυτές τις εσφαλμένες διαδικασίες. Μάλιστα ο ίδιος με ευχαρίστησε και με συγχάρηκε για το μέχρι τώρα έργο μου, και μου δήλωσε ότι με αντικαθιστά διότι όλοι πρέπει να περάσουν από κάποιες θέσεις. Απλά τόνισα ότι η συγκεκριμένη θέση ανήκει στον Πεντάλοφο. Η ΔΥΠΡΑ εδρεύει στον Πεντάλοφο. Είμαι η μοναδική εκλεγμένη από τον Πεντάλοφο. Αν υπήρχε άλλος αντικαταστάτης από τον Πεντάλοφο , αν εκλεγόταν κάποιος μαζί με μένα, πολύ ευχαρίστως θα είχαμε στενή συνεργασία μεταξύ μας. Είμαι οικονομολόγος, τεχνοκράτης, δεν είμαι πολιτικός, δεν ενδιαφέρομαι να εξυπηρετήσω προσωπικές φιλοδοξίες που σκέφτεται ο νυν πρόεδρος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω κάτι για το χωριό μου που το αγαπώ ιδιαίτερα. Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων με 17 χρόνια εμπειρίας στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και κυρίως η μοναδική εκλεγμένη από τον Πεντάλοφο. Η κυρία Ζιάρα μίλησε επίσης για την άριστη συνεργασία που έχει όλα αυτά τα χρόνια με τον αντιπρόεδρο της ΔΥΠΡΑ ΑΕ κ. Φώτη Κεχαγιά καθώς και με τους κυρίους Πλακεντά και Γιαννόπουλο».

Στα περί της οσμής του νερού
Στην ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα για την ποιότητα του νερού και την μη επίλυση της οσμής που προφασίστηκε ο δήμαρχος για την αντικατάστασή της απάντησε: «Σήμερα το νερό είναι πολύ καλό. Αν ο δήμαρχος έβλεπε πρόβλημα στο νερό γιατί ο δήμαρχος δεν βγήκε να μιλήσει;» είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι αν ο ίδιος είχε εντοπίσει κάτι τέτοιο όφειλε να μας μαζέψει όλους να κάνουμε δραστικές κινήσεις για αυτό.

ΡάδιοΛόγος – 150η εκπομπή (14-10-2016)

«Παράνομες προσλήψεις γίνονταν αλλού»
«Υπήρχε επιτροπή αξιολόγησης προσωπικού απαρτιζόμενη από 4 μέλη αρχικά και μετά από 6. Δεχόμασταν αιτήσεις και βιογραφικά προσωπικού αντίστοιχων ειδικοτήτων που απαιτούνται και τις αξιολογούσαμε βάση των προσόντων τους. Βέβαια δίναμε προτεραιότητα σε άτομα από τον Πεντάλοφο και το Βυθό γιατί θα έπρεπε να τηρούμε και τη δέσμευση που υπήρχε από την τότε Νομαρχία προς τους κατοίκους των περιοχών να απασχολούνται άτομα από τα συγκεκριμένα μέρη. Έτσι σήμερα έχουμε 6 άτομα από τον Πεντάλοφο και το Βυθό και δύο από το Τσοτύλι.
Πολύ πιθανό είναι ο νέος Πρόεδρος να μην την τηρήσει και να προσλάβει άτομα μόνο από το Τσοτύλι και τη Νεάπολη, τα μέρη που κατάγεται και διαμένει και πολύ πιθανό να μεταφέρει και την έδρα της εταιρείας στο Τσοτύλι η τη Νεάπολη….
Παράνομες προσλήψεις γινόταν και έγιναν σε κάποια άλλη υπηρεσία , που τις προώθησε ο νυν πρόεδρος, όπου προσλήφθηκαν άτομα με μη νόμιμες διαδικασίες, θέσεις αμειβόμενες με απευθείας εντάλματα αξίας έως 4.999€ για να μην περνάνε από την ελεγκτική επιτροπή» είπε αφήνοντας πάλι αιχμές στον κ. Λυσσαρίδη για τις προθέσεις του.

«Ας μάθει να χρησιμοποιεί ο πρόεδρος τον υπολογιστή»
Για τις εκκρεμότητες στο έργο της που κατηγορήθηκε από τον κ. Λυσσαρίδη απάντησε ότι έχει καταγράψει και εντοπίσει τα πάντα. : «Ας ανοίξει ο κ. Πρόεδρος να τη διαβάσει, ή ας μάθει να χρησιμοποιεί και τον υπολογιστή να τα διαβάσει όλα και να μην κουράζεται να τα γράφει στο τετράδιο αριθμητικής που χρησιμοποιεί και δήθεν καταγράφει.
Αναφορά έγινε και στην οικονομική στενότητα της εταιρίας «Η ΔΕΥΑΒ δεν μας πλήρωνε, μας οφείλει ποσό 200.000€ από τα προηγούμενα έτη και για το 2016 ακόμα δεν έχουμε τιμολογήσει. . Το προσωπικό, αν και απλήρωτο δούλευε επί 24ώρου βάσεως και πρόσφερε άριστες υπηρεσίες.»

«Μήπως δεν ήθελαν εμένα;»
Όταν ερωτήθηκε για τις πληρωμές του προσωπικού, όταν αυτό έμενε απλήρωτο για μήνες απάντησε ότι σε εκείνην είπαν ότι «δεν υπάρχει μία». «Και ξαφνικά την ημέρα που ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος έγινε κατάθεση στο λογαριασμό της ΔΥΠΡΑ ποσό της τάξεως των 17.700€. Τι σημαίνει αυτό;;;;; Μήπως δεν ήθελαν εμένα; Ήθελαν να δείξουν το πόσο άξιος είναι ο νέος που δεν πρόλαβε να αναλάβει και κατάφερε να εισπράξει.»

nera-voio

Για το δήμαρχο: «δεν εκλέχτηκε ως μονοψήφιος και για να λαμβάνει μόνος του αποφάσεις»

Αφού για μία ακόμη φορά υπερθεμάτισε στην επιρροή του Χρήστου Λυσσαρίδη πάνω στο δήμαρχο ανέφερε: «Οι δημότες μας είναι που δεν όρισαν τον Δήμαρχο ως αρμόδιο να ορίζει και να διατάσσει αλλά μέσα από την εκλογική διαδικασία επέλεξαν εμάς ονομαστικά τους δημοτικούς συμβούλους και μέσα από εμάς εκλέχτηκε ως Δήμαρχος. Δηλαδή δεν εκλέχτηκε ως μονοψήφιος και για να λαμβάνει μόνος του αποφάσεις χωρίς την θετική συγκατάβαση των δημοτών», είπε λέγοντας ότι θα παραμείνει στο πλευρό του δημάρχου για το καλό του Πενταλόφου και στη διάθεση του νέου προέδρου που διαμένει στη Νεάπολη.
Κλείνοντας η κα Ζιάρα

Ο κ. Λυσσαρίδης ικανοποιεί προσωπικές φιλοδοξίες και πέτυχε το πρώτο του στοίχημα, το σκοπό της ζωή του τότε από εποχής Παναγιώτας Ορφανίδου, που ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ, ανέφερε η κα Φωτεινή Ζιάρα «Το δεύτερο στοίχημα είναι η μεταφορά της ΔΥΠΡΑ στη Νεάπολη που μπορεί να γίνει πραγματικότητα». «Εμένα με πέταξαν δηλαδή ο κ. Λυσαρίδης με πέταξε σε μια στιγμή που ήμουν έτοιμη να πιω νερό για να ικανοποιηθεί ο διψασμένος Λυσσαρίδης…»

Άραγε μετά από όλα αυτά υπάρχει μια θέση στη ΔΥΠΡΑ Α.Ε. για τη Φωτεινή Ζιάρα; Πιθανόν αυτή του αντιπροέδρου;
Ι.Π.