Χωρητικότητα 1.000.000 κυβ.μέτρα νερού σε μοναδική-μαγευτική τοποθεσία. Στον πρωτογενή τομέα αλλά και στον Τουρισμό παρά τις καθυστερήσεις πρέπει να αποτελεί πυλώνα-στάση για μια μελετημένη “αειφόρο ανάπτυξη” και κίνητρο για καινοτόμες πρωτοβουλίες. (Ήδη είναι επαινετή η Ομάδα Φασολοπαραγωγών από νέους του Σισανίου και η δημιουργία του Συνεταιρισμού).

Καιρός για την δημιουργία ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. Αρδευτικό αλλά και το μικρό Υδροηλεκτρικό ισχύος 0,33MW που είναι σε φάση υλοποίησης ,θα δώσουν επιπλέον πλεονεκτήματα. Μια στοχευμένη παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο με μονοπάτια περιπάτου, χώρους αναψυχής και εναλλακτικές δράσεις αγροτουρισμού θα αναδείξουν το φράγμα ως πόλο έλξης επισκεπτών από τον άξονα Κοζάνης-Σιάτιστας-Βοϊου-Εράτυρας-Σισανίου-Βλάστης-Μουρικίου-Πτολεμαίδας ,όπου με μια ημερήσια απόδραση οικονομική, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τα πολύ ενδιαφέροντα Μνημεία πολιτισμού της περιοχής (Εκκλησιαστικά και Κοσμικά) αλλά και να απολαύσει την μοναδική φύση ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ Οι φωτό είναι αφιερωμένες σε όλους τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους στην Αυτοδιοίκηση που 20 περίπου χρόνια πριν οραματιστήκαμε-σχεδιάσαμε και με την βοήθεια της πολιτείας υλοποιήθηκε αυτό το πολύ μεγάλο Έργο που έβλεπε μπροστά!

Πηγή fb: Νικόλαος Κατσαούνης