Να αφυπνίσει τον κόσμο για την επικινδυνότητα του ιού, επιχειρεί ο Κώστας Οικονομίδης, που πριν λίγες ημέρες έχασε τον 73χρονο πατέρα του από Covid στη Φλώρινα

Η μαρτυρία του Κώστα Οικονομίδη για τον χαμό του πατέρα του από COVID-19 είναι συγκλονιστική. Όπως λέει ο ίδιος, δεν μιλάει για το θλιβερό γεγονός για «λύπηση», αλλά για να αφυπνίσει.

Ο πατέρας του ήταν 73 ετών και είχε ιστορικό με νόσημα, όπως είπε, το οποίο δεν σχετίζεται με το αναπνευστικό. Πέντε μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός, ο 73χρονος κατέληξε στο Νοσοκομείο της Φλώρινας. Ο 73χρονος διαγνώστηκε την περασμένη Τρίτη, την Πέμπτη μπήκε στο νοσοκομείο και την Κυριακή το απόγευμα κατέληξε.

«Λάμβανε κορτιζόνη, είχε αστάθεια και έπεσε και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Αποφασίσαμε να τον πάρουμε στο Νοσοκομείο για να μπορεί κάποιος να τον προσέχει. Λόγω της κατάστασης δεν μπορούσαμε να είμαστε δίπλα του», είπε ο κ. Οικονομίδης.

«Το Σάββατο μας είπε ο γιατρός ότι μάλλον δεν θα βγάλει τη νύχτα. Μας είπαν ότι του παρέχουν ότι μπορούν στο μικρό νοσοκομείο της Φλώρινας με ό,τι μέσα έχουν. Μας είπαν ότι τα πράγματα με τις ΜΕΘ στην Ελλάδα ήταν τραγικά και δεν μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι για τον πατέρα μας», είπε στο ΣΙΓΜΑ της Κύπρου ο κ. Οικονομίδης.

«Τον πατέρα μου τον έβαλαν σε δυο σακούλες και σφράγισαν το φέρετρο. Είδα την κηδεία μέσω viber», είπε ο κ. Οικονομίδης.

Μάλιστα, πριν δυο ημέρες είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο Facebook

Πηγή:protothema.gr