Το ΑΚΚΕΛ είναι ένα κόμμα το οποίο αντιστέκεται στην παρακμή του πολιτικού μας συστήματος, δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό με την παραδοσιακή πολιτική γεωγραφία των όρων, οι οποίοι είναι απαξιωμένοι από την σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

Είναι όμως ένα προοδευτικό ,αναπτυξιακό, πατριωτικό, ενωτικό και συγχρόνως ένα γνήσιο λαϊκό κόμμα, το οποίο πιστεύει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης, της άμεσης Δημοκρατίας, της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.Το ΑΚΚΕΛ ,το οποίο με βάση τις αρχές αυτές έχει στηρίξει υποψ.αυτοδιοικητικούς άρχοντες σε όλη την Ελλάδα , αποφάσισε να στηρίξει την υποψ. του Γιώργου Κασαπίδη ως υποψ. περιφερειάρχη στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε πορεία».

Ο Γιώργος Κασαπίδης ήταν πάντοτε ένας προοδευτικός πολιτικός και ως βουλευτής αντιστάθηκε στις σκληρές μνημονιακές πολιτικές και αγωνίστηκε να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των μνημονίων στην καθημερινότητα των πολιτών Στήριξε με τεκμηρίωση και αγωνιστικό πείσμα τα ζωτικά συμφέροντα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αντιστάθηκε συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες και την εκχώρηση σημαντικών Ελληνικών ΠΟΠ. προϊόντων μας, όπως φέτα, ελαιόλαδο, ελιά καλαμών κ.ά

Είναι δε μία αυτοδιοικητική προσωπικότητα που πιστεύει στην μεταρρύθμιση του κράτους και την ριζική εξυγίανση του πολιτικού συστήματος συγχρόνως με την αναβάθμιση του ρόλου και ενίσχυση του θεσμού της αυτοδιοίκησης, κύριο φορέα της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ως περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες για την αναβάθμιση του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της αειφόρου ανάπτυξης, της ιδιαίτερης και ευαίσθητης αυτής της περιοχής της Μακεδονίας, με προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής ο οποίος μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι επιπλέον ένας γνήσιος πατριώτης που αντιστάθηκε και αντιστέκεται σθεναρά στην συμφωνία των Πρεσπών, η οποία εκχωρεί τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στη γείτονα χώρα και ενισχύει, μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας την κυριαρχία του ΝΑΤΟ στην περιοχή με απρόβλεπτες σε βάρος μας συνέπειες, στο μέλλον..

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΑΚΚΕΛ στη Δυτική. Μακεδονία,να ψηφίσουν τον Γιώργο Κασαπίδη και τον συνδυασμό «Αλλάζουμε πορεία »

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ
Βάκης Τσιομπανίδης