ΣΥΜΒΟΥΛΕΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΡΚΕΣΕΙ Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΡΟΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

– Τι απαντάει στο ράδιοΛόγος ο διευθυντής της Τηλεθέρμανσης

Την υπολειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη είχαν ως αποτέλεσμα οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, με αποτέλεσμα λίγες μεν γειτονιές της Κοζάνης να μην ζεσταίνονται επαρκώς εν μέσω ψύχους και ολικού παγετού!
Σύμφωνα με τον  Λευτέρη Κυπιρτίδη, διευθυντή Τηλεθέρμανσης Κοζάνης και τα όσα είπε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα, η κατάσταση με τις ακραίες και παρατεταμένες θερμοκρασίες, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει -10 και -20 βαθμούς τη νύχτα, είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Η ΔΕΥΑΚ προσπαθεί να κρατήσει το σύστημα στο 100% , αλλά σε ορισμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα, καλώντας μάλιστα τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση: “Προσπαθούμε να κρατήσουμε το σύστημα στο 100% αλλά πάντα υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που σε οριακή κατάσταση γίνονται εμφανή. Όταν συμβεί κάτι σε εμάς, μια αντλία ή λέβητας, για να καλυφθεί το κενο αυτό της μιας ώρας ή των δύο ωρών , χρειάζονται πολλές ώρες.
Το γενικότερο θέμα με τις δύο εκ των τριών μονάδων της ΔΕΗ που δουλεύουν , μειώνει  κάπως την ισχύ που θα έπαιρνε η περιοχή”.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ακραίες καταστάσεις δημιουργούν μικροπροβλήματα σε περιοχές, όπου έχουν μειωμένη ροή. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για συγκεκριμένα σημεία της Κοζάνης, συγκεκριμένους δρόμους και σπίτια, που έχουν μειωμένη τηλεθέρμανση , ωστόσο μπορεί αργότερα την ημέρα να θερμανθούν κανονικά.

Σημαντικό είναι ωστόσο να επισημανθεί πως η ΔΕΥΑΚ εδώ και τρεις μήνες ζήτησε  από τα δημόσια κτήρια να βάλουν πετρέλαιο, αλλά η ανταπόκρισή τους ήταν πολύ μικρή. “Θα έπρεπε να έχουν οι δημόσιοι φορείς σε ετοιμότητα τις δικές τους εγκαταστάσεις, για να είναι το σύστημα ισορροπημένο . Αυτό δεν κατέστη δυνατόν από αυτούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες περιοχές με χαμηλή ροή”, σημείωσε ο διευθυντής της τηλεθέρμανσης.

Ωστόσο, προσέθεσε πως το κουμπί της τηλεθέρμανσης, του θερμοστάτη, δεν θα πρέπει να ανεβαίνει πολύ, ώστε να επαρκεί το σύστημα για όλους, σημειώνοντας πως: “Με βάση τις εξωτερικές συνθήκες δεν χρειάζεται να ανεβάζουμε πολύ τη θερμοκρασία, αλλά να κάνουμε λίγη οικονομία, δημιουργώντας στον εαυτό μας καλύτερες συνθήκες. Στους 21 βαθμούς βοηθάμε και το σύστημα και τον οργανισμό να ανταποκριθεί στο κρύο.  Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το σύστημα δυσκολεύεται και η όποια άνοδος θερμοκρασίας  είναι σημαντική για το σύστημα”.

 

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Με επιτυχία λειτουργεί το σύστημα τηλεθέρμανσης χάρη στη συνεργασία και την κατανόηση όλων μας


Β.Σ.