ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ – ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Από αυτή την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, με τα μαγαζιά να παραμένουν ανοιχτά και για τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, προκειμένου να διευκολύνουν το καταναλωτικό κοινό να κάνει τα ψώνια του. Οι έμποροι της Κοζάνης ελπίζουν σε μια ανάκαμψη του τζίρου, με την ελπίδα ότι τα μαγαζιά θα κινηθούν τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, από καταναλωτές που πρέπει να κάνουν τα εορταστικά του ψώνια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, την τρεις επόμενες Κυριακές 17,24 και 31 Δεκεμβρίου τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Ανάλογα, τα καταστήματα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ, καθημερινά, δηλαδή και τις Δευτέρες και τις Τετάρτες που συνήθως είναι κλειστά. Τα καταστήματα της Κοζάνης θα παραμείνουν κλειστά, ως συνηθίζεται, την πρώτη και δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων , όπως και τη πρώτη και δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Μετά την ώθηση που πήραν τα καταστήματα με τη black Friday και τη Λευκή νύχτα και με δεδομένο ότι η πτώση του τζίρου είναι σε μεγάλα ποσοστά όλο τον υπόλοιπο χρόνο, ο εμπορικός κόσμος ελπίζει να κάνει… Ανάσταση μέσα στα Χριστούγεννα, με την ελπίδα ότι η ψυχολογία του κόσμου θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Β.Σ.